هر فردی در زندگیاش با رویدادهایی از جمله ازدواج، طلاق، تغییر شغل، بیماری سخت نزدیکان و مهاجرت روبهرو است، که هر کدام میزان زیادی استرس ایجاد میکنند؛ همچنین زمانی که فرد احساس میکند بر سر دوراهی قرار گرفته و نمیتواند به درستی تصمیم بگیرد و یا زمانهایی که فرد در زندگی لحظههایی را تجربه میکند که بین نیازها و تمایلاتش با واقعیتهای محیطی تعارضهای زیادی وجود دارد، در این مواقع است که نیاز به مشاوره فردی به وجود میآید.
برای دریافت مشاوره فردی می توانید با مشاوران افرا کلینیک تماس حاصل فرمایید.
021-44273757 ، 021-44273767
مشاوره فردی چیست؟
برای بسیاری از افراد، جلسه مشاوره ممکن است صرفا مجموعهای از ارائه راهکار و فنون یا توصیه و نصیحت تلقی شود اما مشاوره فردی فراتر از این مسائل است و به طور کلی یک فرآیند انسانی، تعاملی و پویا است که بین درمانگر و مراجع شکل میگیرد. بنابراین یکی از مولفههای بسیار مهم مشاوره فردی برقراری رابطه و ایجاد اعتماد است که پس از برقراری رابطه و ایجاد اعتماد آغاز میشود. در یک مشاوره فردی درمانگر سعی میکند ابتدا ارزیابی صحیحی از شخصیت مراجع به دست آورد و سپس با توجه به اهداف و انتظارات مراجع او را در مسیر دستیابی به آنها هدایت و راهنمایی کند. این نوع مشاوره بر رشد، توسعه شخصی و دستیابی به اهداف خاص متمرکز است. مشاوران فردی به صورت انفرادی با مراجعان کار میکنند تا راهنمایی، پشتیبانی و استراتژیهایی برای موفقیت در زمینههای مختلف ارائه دهند.
بیشتر بخوانید: تفاوت بین مشاور، روانشناس، روانکاو و روانپزشک
مشاور فردی کیست و چه کاری انجام میدهد؟
مشاوره فردی یکی از گرایشهای رشته مشاوره است. مشاور فردی کسی است که حداقل دو مقطع تحصیلی در رشتههای مشاوره و یا روانشناسی تحصیل کرده باشد و دورههای تخصصی مربوط به حوزه کاری خود را گذرانده باشد. مشاور فردی به شما کمک میکند تا تعارضهای درونی خود را حل کنید. مشاور فردی، فردی متخصص و حرفهای است که به افراد کمک میکند تا مسائل شخصی، عاطفی و روانی خود را بررسی و حل کنند. این مشاوران، با استفاده از تکنیکها و روشهای علمی و تجربههای خود، به مراجعین خود کمک میکنند تا بهبود یافته و به اهداف شخصی خود دست یابند.
چه زمانی به مشاوره فردی نیاز داریم؟
- استرس و اضطراب
مراحل مختلف زندگی، استرسزا هستند و بسیاری از موقعیتها، از مصاحبه شغلی گرفته تا مشکلات رابطهای موجب اضطراب در افراد میشود. استرس و اضطراب مهار نشده منجر به انزوای اجتماعی و افسردگی شده و باتلاقی برای گیر افتادن در مشکلات دیگر میشود.
روانشناس به فرد کمک میکند تا با یافتن منبع یا علت مشکلات و همچنین راههای مناسب حل آنها استرس و اضطراب خود را مدیریت کند.
- افسردگی
هجوم احساسات، درماندگی و ناامیدی از علائم رایج افسردگی است. در حالی که برخی افراد اعتقاد به از بین رفتن ناگهانی افسردگی دارند اما این اتفاق به ندرت رخ میدهد. افسردگی بیماری روانی شایعی است که در آن فرد علاقه خود را به خیلی از چیزها از دست داده، احساس خستگی کرده و اغلب در کنترل عواطف و احساسات خود با مشکل روبهرو است.
روانشناس در یافتن منبع افسردگی به فرد کمک میکند؛ که اغلب اولین گام برای داشتن حسی بهتر است و علاوه بر آن کمک میکند تا فرآیندهای ذهن خود را شناسایی کرده و خود را تلههای ذهنش نجات دهد .
- فوبیاها
انواع ترسهای شدیدی که روند زندگی افراد را مختل کرده است از جمله ترس از اجتماع، ترس از آسانسور یا فضاهای بسته.
- مسائل خانوادگی و ارتباطات فرد
روابط خانوادگی، شخصی یا کاری فراز و فرود های خود را دارند. با این که داشتن رابطه میتواند یکی از بهترین برهههای زندگی باشد؛ اما در عین حال برای برخی افراد سرچشمهی استرس و مشکلات است.
- عادات ناسالم و اعتیاد
گاهی افراد به جای حل کردن مشکلات با پناه بردن به یکسری عادتهای ناسالم به پاک کردن صورت مسئله مشکلات میپردازند؛ رفتارهایی از جمله سیگار کشیدن، نوشیدن الکل و سوءمصرف مواد میتواند سرپوشی برای مواجه نشدن با مشکلات عمیق تر باشد. در حالی که فرد با مراجعه به روانشناس میتواند به آن مشکلات اساسیتر رسیدگی کند.
- ارتقای عملکرد شغلی، تحصیلی و ...
مشاوره فردی صرفا برای برطرف کردن مشکلات در زندگی فرد نیست بلکه گاهی مراجعه به روانشناس برای بالا بردن سطح کیفیت زندگی است.
- خودکاوی و خودآگاهی
تجزیه و تحلیل خود به اکثر افراد کمک میکند تا درون خود را بهتر درک کنند، روانشناسان آموزش دیدهاند تا بهترین شنونده برای بخشهای تاریک افراد باشند و به آنها کمک کنند تا به یکپارچگی روانی برسند.
- اختلالات روانی
گاهی اوقات علائم متعدد ناشی از یک مشکل بزرگتر هست، اختلالات روانی به روشهای مختلفی خودشان را نمایان میسازند و تنها با کمک یک متخصص است که میتوان آن را شناسایی کرده و به طور جدی در پی درمان آن بود.
اختلالات روانی رایج شامل موارد زیر است:
- اختلال دوقطبی
- اختلال افسردگی عمده
- اسکیزوفرنی
- اختلال استرس پس از سانحه
- وسواس ها و ...
در طول فرایند مشاوره، فرد و مشاور در مورد موضوعاتی که باید به آنها پرداخته شود گفتگو میکنند. مشاوران غالبا افراد را به تامل و تعمق در تجارب خود ترغیب میکنند. روانشناسان با استفاده از روشها و رویکردهای گوناگون افراد را تشویق میکنند تا افکار و احساسات رخ داده در جلسه را در نظر بگیرند و خودآگاهی را تجربه کنند و از خودشان بپرسند در حال حاضر درون من چه میگذرد؟
مشاوره همچنین به افراد این امکان را میدهد تا سفری در جستجوی خود داشته باشند. من کی هستم؟ اعتقادات و ارزشهای من چیست؟ چه چیزی زندگی را برای من معنادار میکند؟ افراد موجود در شبکه پشتیبانی من چه کسانی هستند؟ اینها همه سوالاتی است که ذهن فرد در مشاوره فردی با آن روبرو میشود.
یک روانشناس به فرد کمک میکند که مسائل مربوط به روابط و مهارتهای اجتماعی خود را ببیند، مرزهای لازم را در هر بستری شناسایی کند و درکی از نیازها و ترجیحات خود داشته باشد. مشاوره فردی علاوه بر شناسایی مرزها ، مهارتهای ارتباطی مانند مهارتهای ابراز وجود، هوش هیجانی، همدلی، گوش دادن فعال، اعتماد به نفس و احترام را نیز بهبود میبخشد.
چه کسانی به مشاوره فردی نیاز دارند؟
در پاسخ به این سوال میتوانیم بگوییم همه افراد در تمام مراحل زندگی خود نیازمند مشاوره فردی هستند. در سنین مختلف و مواجهه با بحرانهای زندگی (بحران نوجوانی، میانسالی و یا حتی پیری) میتوان از مشاوره فردی استفاده کرد. علاوه بر این در مواقعی که احساس میکنید هیجانات شما از تعادل خارج شده است و بیش از حد مضطرب هستید یا در کنترل خشم خود دچار مشکل شدهاید و این موضوع در روابط شما تاثیرگذار بوده است بهتر است به مشاور فردی مراجعه کنید.
اگر به تازگی یک بحران را پشت سر گذاشتهاید مثلا فردی عزیزی را از دست دادهاید یا به یک رابطه عاطفی پایان دادهاید میتوانید در کنار یک مشاور فرایند سوگ را به شکل سالمی طی کنید. اگر در تعامل با فرزند نوجوان خود به مشکل خوردهاید یا از دست مشکلات رفتاری کودک خود کلافه شدهاید همچنین تردید وسواسگونه و عدم توانایی تصمیمگیری یکی از مواردی است که نشان میدهد شما به مشاوره فردی نیاز دارید.
خدمات مشاوره فردی در افراکلینیک
مشاوره فردی آنلاین
مشاوره فردی آنلاین تا حدی مشکلات دو روش دیگر را پوشش میدهد. هم به لحاظ صرفهجویی در وقت برای مراجعین مناسب است و به راحتی میتوانند در جلسات مشاوره شرکت کنند و هم به درمانگر این امکان را میدهد که بتواند واکنشهای مراجع خود را مشاهده کند. دسترسی آسان و گسترده، استفاده از فناوریهای جدید، مقرون به صرفه بودن، انعطافپذیری در انتخاب مشاور از مزایای این مشاوره است.
مشاوره فردی تلفنی
مشاوره فردی تلفنی یکی از انواع مشاوره فردی است که در سالهای اخیر رواج پیدا کرده است. این مشاوره مزایای خاص خودش را دارد و نیازی به حضور در کلینیک ندارد اما برقراری رابطه به راحتی اتفاق نمیافتد و درمانگر به واکنشهای بدنی و چهرهای مراجع دسترسی ندارد. کاهش اضطراب و استرس مشاوره حضوری، تمرکز بر محتوا، عدم نیاز به تجهیزات خاص از مزایای این نوع مشاوره است.
مشاوره فردی حضوری
مشاوره فردی حضوری در کلینیک و به شکل رو در رو بین مراجع و درمانگر انجام میشود. معمولا اکثر مراجعین از این نوع مشاوره فردی استقبال کرده و عنوان میکنند صحبت کردن به شکل حضوری برایشان راحتتر است. و البته برقراری رابطه و تعامل نیز در این حالت سریعتر اتفاق میافتد. به طور کلی مشاوره فردی حضوری به طرفین کمک میکند تا با استفاده از ارتباط غیرکلامی و مشاهده مستقیم به شکل موثرتری ارتباط برقرار کنند. مشاوره فردی حضوری از اهمیت ویژهای برخوردار است و مزایای متعددی نسبت به سایر انواع مشاوره، نظیر مشاوره آنلاین یا تلفنی، دارد.
جنسی
مشاوره جنسی نوعی از مشاوره تخصصی است که به بررسی و حل مشکلات و مسائل مرتبط با سلامت جنسی و روابط جنسی افراد میپردازد. این نوع مشاوره توسط مشاوران و درمانگران جنسی انجام میشود که دارای آموزش و تجربه کافی در زمینه مسائل جنسی و روانشناسی مرتبط هستند.
مهارت استرس
مهارت استرس یک مجموعه از تواناییها، تکنیکها و روشهایی است که افراد میتوانند آنها را برای مدیریت و کنترل استرس در زندگی خود استفاده کنند. این مهارتها به افراد کمک میکنند تا با وضعیتها و شرایطی که ممکن است منجر به تنش و استرس شوند، بهتر کنار بیایند و بازدهی و عملکرد خود را بهبود بخشند.
زناشویی
مشاوره زناشویی یک نوع از مشاوره است که به ارائه راهنمایی، پشتیبانی و کمک به زوجین برای بهبود و تقویت روابط زناشویی آنها میپردازد. این نوع از مشاوره به زوجین کمک میکند تا بهترین شکل ممکن با مسائل و چالشهای مختلفی که ممکن است در زندگی زناشویی آنها پیش آید، برخورد کنند و روابطشان را بهبود بخشند.
مهارتهای زندگی
مشاوره مهارتهای زندگی یک نوع از مشاوره است که به فرد کمک میکند تا مهارتهای مختلفی را که برای موفقیت در زندگی شخصی و حرفهای ضروری هستند، یاد بگیرد و بهبود بخشد. این نوع از مشاوره به طور کلی به ارائه راهنمایی، توصیهها و آموزشهایی در زمینههای مختلف اعم از مهارتهای ارتباطی، مدیریت زمان، مدیریت استرس، تقویت خودشناسی، و غیره میپردازد تا فرد بتواند زندگی خود را بهتر و مؤثرتر اداره کند.
اهمیت و ضرورت مشاوره فردی
انسانها موجودات پیچیدهای هستند و این پیچیدگی صرفا مربوط به بعد جسمانی ما نیست. بعد روحی و روانشناختی هر انسانی پیچیدگیهای خاص خودش را دارد. همانطور که بدن ما در واکنش به تهدیدات بیرونی عکسالعمل نشان میدهد و به اصطلاح سیستم ایمنی ما فعال میشود تا بدن را به حالت تعادلی برگرداند سیستم روانی ما نیز مکانیسمهای دفاعی خاص خودش را دارد. اما گاهی این مکانیسمهای دفاعی بیش از حد واکنش نشان میدهند یا برعکس هیچ واکنشی ندارند یا گاهی ممکن است متوجه شده باشیم هیجاناتمان از کنترل خارج شدهاند و دائما به سمت ما هجوم میآورند و یا گاهی هیچ احساسی نداریم ...
در این مواقع چه کاری باید انجام دهیم و چه طور میتوانیم به خود کمک کنیم؟ مشاوره فردی یک راهکار علمی و موثر برای حل مسائلی از این قبیل است که با کمک میتوانید مسائل روانشناختی خود را حل و فصل کنید. در مورد اضطرابها و نگرانی خود، در رابطه با مسائل مختلف صحبت کنید و ترس از قضاوت شدن نداشته باشید.
مشاوره فردی صرفا مربوط به مواقعی نیست که حال روحی شما خوب نیست و در سایر موارد نیز میتوانید از آن کمک بگیرید. مشاوره فردی به رشد و توسعه شخصی افراد کمک میکند. وقتی در فرآیند مشاوره فردی قرار میگیرید به تدریج میآموزید که چگونه اهداف و ارزشهای خود را مشخص کنید به زندگی خود معنا دهید. اصول صحیح برنامهریزی و غلبه بر موانعی همچون کمالگرایی ناسالم و اهمالکاری نیز از خدمات مهم مشاوره فردی است.
معمولا در مواقعی که دچار مشکلات روانشناختی میشویم سعی میکنیم با دیگران مطرح کرده و راهکار بگیریم. در مواقعی ممکن است راهکارهای دیگران کمککننده باشد و در مواقعی نیز موثر نیست. مراجعه به روانشناس نیز یک راهحل است که میتواند مزایا و معایب خودش را داشته باشد. بهرهگیری از یک روانشناس انفرادی به شما کمک میکند تا مسائل خود را در فضایی مطمئن و قابل اعتماد مطرح کنید و بتوانید بهترین راهکار مناسب را با توجه به نظریهها و مطالعات علمی پیدا کنید. یکی دیگر از مزایای استفاده از روانشناس انفرادی این است که مشکلات شما به طور ریشهای حل میشود و در مواقع مشابه با آگاهی و بینش عمل میکنید.
بیشتر بخوانید: رشد و توسعه فردی : روش های رشد شخصی و رسیدن به موفقیت
سه هدف عمده مشاره فردی
احتمالا شما هم این اصطلاح را شنیدهاید: به جای ماهی دادن، باید ماهیگیری کردن را به افراد آموخت. این اصطلاح کنایه از این دارد که باید به هر فردی مهارت آموخت تا خودش بتواند تا حدودی مستقل شد و امورات زندگی خود را تنظیم کند. هدف مهم و اصلی مشاوره انفرادی نیز همین است. مشاوره انفرادی قصد دارد به افراد کمک کند تا بتوانند در موقعیتهای گوناگون، مسائل روانشناختی مهم زندگی خود را مدیریت کنند و در مواقع بحرانی تصمیمات منطقیتر بگیرند. یکی دیگر از اهداف مهم مشاوره انفرادی کمک به افراد برای داشتن احساس خوب و رضایتبخش نسبت به خود و دیگران است و اینکه بتوانند احساسات متضاد خود را بپذیرند و با آن کنار بیایند.
- تصویر واضح و واقع بینانهای از موقعیت، احساسات و تواناییهایش به دست آورد
- راههای جدیدی برای نگریستن به موقعیت و مسئله خودش بیابد
- اعتماد به نفس و قبول مسئولیت در او برای تدبیر مسئله خودش افزایش یابد
- اهداف ویژه، صریح و عملی برای بهبود بخشیدن به وضعیت خود برگزیند
- بتواند برای بهبود وضعیت، پیشگیری از مشکل (مثل بیماری)، یا تغییر مطلوب در سبک زندگی، طرحی عملی تهیه کند.
- برای اجرای تغییر، از انگیزه و مهارتهای مورد نیاز برخوردار شود
- با ارتقای اعتماد به نفس و خودبسندگی، از رابطه مشاورهای مستقل شود
معمولا همه این اهداف در هر رابطه مشاورهای حاصل نمیشود؛ بلکه بسته به شرایط و ویژگیهای مراجع، جلسات ممکن است بر یک یا تعداد محدودی از اهداف تمرکز باشد.
مزایای روانشناس فردی
روانشناس فردی بسیاری از مزایا و فواید مهم برای افراد دارد که به بهبود کیفیت زندگی و رسیدن به هدفهای شخصی و روابط کمک میکند. برخی از مزایای اصلی این نوع از مشاوره عبارتند از:
- شناخت بهتر از خود: روانشناسی فردی به فرد کمک میکند تا خودشناسی بهتری پیدا کند و از نقاط قوت و ضعف خود آگاه شود. این آگاهی کمک میکند تا فرد بهترین تصمیمات را در زندگی شخصی و حرفهای خود بگیرد.
- مدیریت بهتر از احساسات: مشاوره به فرد کمک میکند تا مهارتهای مدیریت احساسات را یاد بگیرد و بتواند بهتر با احساسات منفی مانند استرس، اضطراب، افسردگی و خشم کنار بیاید.
- افزایش اعتماد به نفس: مشاوره میتواند به فرد کمک کند تا اعتماد به نفس خود را تقویت کند و از خود مطمئنتر شود که میتواند با موفقیت به هدفهای خود دست پیدا کند.
- بهبود روابط شخصی: این نوع از مشاوره میتواند به فرد کمک کند تا مهارتهای ارتباطی بهتری را یاد بگیرد و بتواند روابط خود با دیگران را بهبود بخشد، از جمله روابط خانوادگی، دوستانه و عاطفی.
- حل مشکلات: مشاوره به فرد کمک میکند تا تکنیکها و استراتژیهایی برای حل مسائل و مواجهه با چالشهای زندگی را یاد بگیرد. این شامل مدیریت تغییرات، حل تعارضها و تصمیمگیریهای موثر میشود.
- تسهیل در تصمیمگیری: مشاوره به فرد کمک میکند تا در فرآیند تصمیمگیریهای مهم در زندگی شخصی و حرفهای بهترین تصمیمات را بگیرد و از آنها بهرهمند شود.
- توسعه پتانسیلهای شخصی: مشاوره به فرد کمک میکند تا پتانسیلهای خود را شناسایی کند و آنها را توسعه دهد، از جمله مهارتهای کاری، خلاقیت، و استعدادهای فردی.
- کاهش استرس و اضطراب: مشاوره روانشناسی میتواند به فرد کمک کند تا راههای مدیریت استرس و اضطراب را یاد بگیرد و باعث کاهش تنشهای روزمره شود.
در کل، روانشناس فردی ابزاری مؤثر برای بهبود کیفیت زندگی، افزایش عملکرد شخصی و حرفهای، و بهبود روابط اجتماعی است که به فرد کمک میکند تا به بهترین شکل ممکن زندگی کند و از ظرفیتهای خود بهره ببرد.
مراحل جلسه مشاوره انفرادی چیست؟
درمانگر شما ممکن است تمرینات خاصی را با شما پشت سر بگذارند، یا ممکن است در مورد احساس خود بحث کلیتری داشته باشید. آنها ممکن است سوالاتی درباره روابط فعلی و گذشته شما، کودکی و تجربیات گذشته، شرایط یا رویدادهایی را که دشوار میدانید، اینکه چه احساسی دارید، چگونه رفتار میکنید، آنچه درباره آنها فکر میکنید و مسائلی که در جلسات قبلی مطرح شده است از شما سوال بپرسند اما مهم است که به یاد داشته باشید که لازم نیست در مورد هر آنچه آماده نیستید، صحبت کنید یا هر کاری که نمیخواهید، انجام دهید.
جلسات مشاوره فردی را میتوان به سه قسمت تقسیم کرد:
- قسمت ابتدایی: در قسمت ابتدایی که مهمترین مرحله مشاوره فردی است، ابتدا تعامل با مراجع و برقراری رابطه و ایجاد اعتماد اتفاق میافتد. بسیار مهم است که به درمانگر خود اعتماد کنید و بتوانید با او ارتباط بگیرید. البته این فرایند صرفا در یک جلسه اتفاق نمیافتد و نیازمند زمان است.
- قسمت میانی: در قسمت میانی مشاوره فردی، درمانگر با توجه به رویکرد درمانی خود سعی میکند یک ارزیابی جامع از مشکلات شما داشته باشد و ممکن است سوالاتی در مورد مسائل مختلف و دوران کودکی، نوجوانی از شما بپرسد. این ارزیابی همه جانبه به درمانگر کمک میکند تا شناخت صحیحی از شما به دست آورد و بتواند به شما بهتر کمک کند. در نهایت با استفاده از این ارزیابی مشاور فردی مشکلات شما را مفهوم سازی کرده و فرایند درمان آغاز میشود. فرایند درمان با توجه به رویکردهای مختلف روانشناختی متفاوت است اما در مجموع به مراجع کمک می شود تا در نهایت با شناخت صحیحی که از خود به دست میآورد الگوهای رفتاری خود را تغییر دهد.
- قسمت پایانی: در مرحله پایانی مشاوره فردی، افراد برای خاتمه دادن به جلسه و پیشگیری از عود آماده میشوند.
بیشتر بخوانید: همه چیز درباره کودک درون؛ چگونه کودک درون خود را بهتر بشناسیم؟
چه مواردی در مشاوره فردی بررسی میشود؟
در جلسات مشاوره فردی طیف وسیعی از مسائل فردی مورد بررسی قرار میگیرند. افراد شکایت اولیه خود را در جلسه مطرح میکنند و جلسات بعدی با هدف حل مشکل ذکر شده از سوی فرد، تنظیم میشود. مشاور موارد گوناگونی مانند گذشته فرد، روابط خانوادگی و دوستانه او و همچنین وضعیت سلامت جسمی و روانشناختی فرد را بررسی میکند.
در مشاوره فردی چه سوالاتی پرسیده میشود؟
مشاور فردی با پرسیدن سوالاتی از فرد، سعی میکند شناخت بهتری از مشکل فرد به دست بیاورد. سوالاتی که در جلسات مشاوره فردی پرسیده میشود، موارد گوناگونی را در برمیگیرد. این طیف از سوال درباره تاریخچه شخصی زندگی فرد و روابط او با دیگران در طول زندگی، تا مواردی مانند شدت علائم و زمان شروع علائم فرد را در بر میگیرد.
تعداد جلسات مشاوره فردی
تعداد جلسات مشاوره فردی به رویکرد درمانی مشاور بستگی دارد. برخی از رویکردهای درمانی کوتاهمدت و راحلمحور بوده و با مرکز بر مشکل، در چند جلسه محدود به درمان مشکل فرد میپردازند. در مقابل برخی از رویکردها بلندمدت و تحلیلی هستند و جلسات زیادی به گفتوگو میان مشاور و فرد و تفسیر نشانهها و گفتههای فرد از سوی مشاور اختصاص مییابد.
ویژگیهای یک مشاور فردی خوب
قبل از مراجعه به یک مشاور فردی بهتر است به چند نکته توجه داشته باشید و با توجه به این مسائل مشاور خود را انتخاب کنید:
مهم ترین نکته در انتخاب مشاور داشتن تحصیلات آکادمیک مرتبط است. در مورد رشته تحصیلی مشاور و گرایش او با دقت تحقیق کنید.
رزومه مشاور خود را بررسی کنید. گرایش مشاور و حوزه تخصصی که او کار میکند بسیار مهم است. مهم است که مشاور گرایش مشخصی داشته باشد و در حوزه اختصاصی کار کند. مشاورینی که انواع خدمات را ارائه میدهند و به اصطلاح خود را همه فن حریف معرفی میکنند معمولا قابل اعتماد نیستند.
مشاور فردی خوب توصیه و نصیحت نمیکند، به شما راهکار ارائه نمیدهد و به جای شما تصمیمگیری نمیکند.
برای دریافت مشاوره فردی می توانید با مشاوران افرا کلینیک تماس حاصل فرمایید.
021-44273757 ، 021-44273767
کدام یک از مشاوره های فردی تلفنی، آنلاین یا حضوری برای من مناسبتر است؟
پاسخ به این سوال بستگی به ویژگیهای شخصیتی شما و همچنین شرایط زندگیتان دارد. در مرحله اول ببینید با کدام شیوه راحتتر هستید و میتوانید بهتر ارتباط بگیرید. برقراری رابطه و اعتماد به درمانگر بسیار مهم است. بنابراین توصیه میشود ابتدا یک جلسه به شکل حضوری با درمانگر خود ملاقات کنید و بعد با توجه به شرایط خاص زندگی خود تصمیم بگیرید که مشاوره حضوری برای شما راحتتر است یا مشاوره غیرحضوری.
انواع رویکردهای درمانی مورد استفاده روانشناسان و مشاوران در جلسات فردی چیست؟
در جلسات مشاوره فردی از رویکردهای متعددی استفاده میشود. در ادامه رایجترین رویکردهای مورد استفاده در جلسات فردی توضیح داده میشود.
درمان تحلیلی و روانکاوی
یکی از رویکردهای رایج در جلسات مشاوره فردی استفاده از درمان تحلیلی و روانکاوی است. این درمان متمرکز بر گذشته است و با واکاوی مشکلات شخصیتی در گذشته و تجربیات ناهشیار سعی میکند به مراجعین کمک کند. در این رویکرد عمدتا تمرکز بر گذشته است و با بررسی گذشته سعی میشود تا مشکلات فعلی نیز برطرف شود. در این رویکرد مشاور معمولا توصیهای ارائه نمیکند یا فرایند آموزشی وجود ندارد. مراجع حرف میزند و درمانگر در مواقع مناسب تحلیل و تفسیر ارائه میدهد. فرآیند این جلسات طولانی است و حداقل یک سال به شکل منظم باید مراجعه داشته باشید.
درمان شناختی – رفتاری
درمان شناختی رفتاری یکی از رویکردهای رایج در رواندرمانی است که این روزها طرفداران بسیار زیادی پیدا کرده است. درمان شناختی – رفتاری یا CBT نوعی مداخله درمانی است که با تغییر باورها و عقاید و به کارگیری مجموعهای از راهبردهای مقابلهای مختلف به افراد کمک میکند تا کیفیت زندگی خود را بالا برده و احساس رضایت بیشتری از زندگی داشته باشند. شناختدرمانی به افراد آموزش میدهد که همیشه بیش از یک راه برای تفکر در مورد وقایع پیرامون وجود دارد. بنابراین دیدگاه آنها نقش عمدهای در انتخاب و تصمیمگیریشان دارد. در این رویکرد درمانگر و مراجع هر دو نقش فعالی دارند. درمانگر ممکن است گاهی در نقش معلم ظاهر شود و آموزش دهد و مراجع نیز لازم است فعالیتهایی را انجام دهد.
طرحواره درمانی
طرحواره درمانی یکی از رویکردهای جدید و پرطرفدار در مشاوره فردی است. این رویکرد درمانی التقاطی است. یعنی سعی کرده است از فنون مختلف برای کمک به مراجع استفاده کند. تمرکز طرحواره درمانی بر زمان گذشته و حال است. با بررسی خاطرات مهم گذشته و نیازهای عاطفی ارضا نشده به افراد کمک میشود تا بر مشکلات فعلی خود غلبه کنند. در این رویکرد افراد به طرحوارههای خود آگاه شده و بینش کسب می کنند. علاوه بر کسب آگاهی برای انجام الگوهای رفتاری جدید نیز ترغیب میشوند.
بازی درمانی
بازی درمانی یکی از رویکردهای درمانی مورد استفاده در مشاوره فردی است. این رویکرد بیشتر برای کودکان و نوجوانان کاربرد دارد و به شکل محدود برای بزرگسالان نیز اجرا میشود. در بازی درمانی با استفاده از بازیهای خاصی (لگو، سینی شن، نقاشی و ... ) به کودکان کمک میشود تا مسائل روانشناختی خود را مطرح کنند و پس از آن روی تغییر الگوهای رفتاری و ترمیم آسیبهای روانشناختی آنها کار میشود. کودکان برخلاف بزرگسالان به راحتی نمیتوانند در مورد مشکلات خود صحبت کنند و به جای آن این مسائل را به خوبی در بازیهای خود به نمایش میگذارند. به همین دلیل بازی درمانی یکی از رویکردهای بسیار مناسب برای حل مشکلات روانشناختی کودکان است.
برای دریافت مشاوره فردی می توانید با مشاوران افرا کلینیک تماس حاصل فرمایید.
021-44273757 ، 021-44273767
خدمات مشاوره فردی در کلینیک افرا
کلینیک افرا با بهرهگیری از روانشناسان متخصص و متعهد انواع جلسات مشاوره فردی را به مراجعین ارائه میکند.
رویکردهای درمانی مورد استفاده در افراکلینیک عبارت است از:
- درمان تحلیلی
- درمان شناختی رفتاری
- طرحواره درمانی
- بازی درمانی
همچنین تمام جلسات مشاوره فردی به دو شکل حضوری و غیرحضوری انجام میشود. مراجعین میتوانند با توجه به ویژگیهای شخصیتی خود و شرایط خاص زندگی و کار از هر یک از دو نوع مشاوره استفاده کنند. همچنین قبل از شروع جلسات برای انتخاب مشاور و رویکرد درمانی توضیحات کافی و اطلاعات لازم در اختیار مراجعین قرار داده میشود تا بتوانند با آگاهی کامل رویکرد درمانی مورد نظر خود را انتخاب کنند.
مرکز مشاوره افرا امکان ارائه خدمات مشاوره فردی به صورت حضوری، تلفنی و آنلاین را دارد. افراکلینیک به شما کمک میکند تا با پیدا کردن روانشناس مورد نظر خود و رویکردی مناسب با شخصیت و مشکلتان، زندگی با کیفیت تری را تجربه کنید.
انواع مشاوره فردی در افراکلینک
با توجه به اهمیت و ضرورت مشاوره فردی، در کلینیک روانشناختی افرا انواع مشاورههای فردی با شرایط متفاوت ارائه میشود.
مشاوره فردی حضوری
مشاوره فردی حضوری در کلینیک و به شکل رو در رو بین مراجع و درمانگر انجام میشود. معمولا اکثر مراجعین از این نوع مشاوره فردی استقبال کرده و عنوان میکنند صحبت کردن به شکل حضوری برایشان راحتتر است. و البته برقراری رابطه و تعامل نیز در این حالت سریعتر اتفاق میافتد.
مشاوره فردی تلفنی
مشاوره فردی تلفنی یکی از انواع مشاوره فردی است که در سالهای اخیر رواج پیدا کرده است. این مشاوره مزایای خاص خودش را دارد و نیازی به حضور در کلینیک ندارد اما برقراری رابطه به راحتی اتفاق نمیافتد و درمانگر به واکنشهای بدنی و چهرهای مراجع دسترسی ندارد.
مشاوره فردی آنلاین
مشاوره فردی آنلاین تا حدی مشکلات دو روش دیگر را پوشش میدهد. هم به لحاظ صرفهجویی در وقت برای مراجعین مناسب است و به راحتی میتوانند در جلسات مشاوره شرکت کنند و هم به درمانگر این امکان را میدهد که بتواند واکنشهای مراجع خود را مشاهده کند.
تحقیقات نشان داده مشاوره فردی آنلاین برای مشکلاتی از جمله: اضطراب، افسردگی، اختلال خوردن، مشکلات بین فردی، استرس، وسواس(OCD)، مشکلات والدین_فرزندان تاثیر مفید درمانی داشته است.