021-44273757 ، 02144273767

مشاوره ترک اعتیاد

اشتراک :
علل بازگشت به اعتیاد و عوارض آن
علل بازگشت به اعتیاد و عوارض آن

در بازگشت به اعتیاد مهمترین نکته، سخت‌تر شدن ترک پس از چند بار بازگشت به اعتیاد است. در این مقاله عل ...

مشاوره ترک اعتیاد به مواد مخدر

آمارها نشان داده، ترک اعتیاد بدون کمک مشاور و عدم استفاده از مشاوره ترک اعتیاد به مواد مخدر بسیار دشوار است و در اکثر مواقع نتیجه مفیدی در پی نداشته است. روش‌های زیادی تاکنون برای درمان اعتیاد به مواد مخدر معرفی شده است از جمله روش‌های دارودرمانی مثل: درمان با داروهایی نظیر متادون و یا بوپرنورفین و روش های بدون استفاده از دارو برای ترک اعتیاد که مربوط به رویکرد های روانشناختی هستند که شامل رویکرد تحلیلی، شناخت درمانی، درمان رفتاری شناختی و ... می‌شوند.

روان درمانی برای ترک اعتیاد

باید به این نکته توجه داشت که شروع درمان‌های دارویی بدون آمادگی فکری و روانی تقریبا بدون فایده است. بنابراین فرد معتاد دیر یا زود مجددا به مصرف مواد مخدر می پردازد. در بسیاری از مواقع فرد نمی‌تواند فشارهای وارده در طول سیکل درمانی خود را تحمل کند. به همین دلیل مشاوره ترک اعتیاد تلفنی، آنلاین و حضوری می‌تواند به افرادی که اعتیاد به مواد مخدر دارند و خانواده‌های آن‌ها، بسیار کمک کننده باشد.

برای دریافت مشاوره ترک اعتیاد می توانید با مشاوران افرا کلینیک تماس حاصل فرمایید.

021-44273757 ، 021-44273767

روان درمانی برای ترک اعتیاد 

کلیه روش های روان درمانی بر ترک اعتیاد موثر هستند. اما آن‌چه اثر درمانی را چشمگیر می‌کند، رابطه‌ی درمانی خوب بین مراجع و درمانگر است. در واقع بهتر است درمان را روشی برای توانمند کردن مراجعین، در جهت تغییر خود بدانیم. مصاحبه های انگیزشی نیز در سطح گسترده‌ای برای آماده کردن بیماران جهت تغییر و آمادگی مواجهه با مشکلات در عودهای احتمالی آتی استفاده می‌شوند. خانواده درمانی بخصوص برای افراد جوانتر موثر و مفید‌تر است. وقتی مراجع از حمایت اجتماعی کمتری برخوردار باشد، زندگی آشفته و مشکلات روانی، اجتماعی و بهداشتی زیادی به وجود می‌آید، بدیهی است که پروسه‌ی درمان نیز دشوارتر می‌شود. 
اثرات درمان اعتیاد، بهبودی قطعی بالای 30 درصد و کاهش مصرف چشمگیر را نشان می‌دهد و نکته‌ دلگرم کننده اینجاست که میزان بهبودی اختلالات مصرف مواد، بالاتر از اکثر اختلالات روانی می‌باشد. از درمان هایی که در مراکز مشاوره به شیوه فردی انجام می‌شود، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

بیوفیدبک یا نوروفیدبک

این دو روش خودیاری غیرتهاجمی، کمک می کند تا حدودی، کنترل عملکرد خودکار بدن (بیوفیدبک) و مغز (نوروفیدبک) را فرد به دست بگیرید. بر اساس تحقیقات انجام شده هنگامی که افراد مواد مصرف می‌کنند و به اصطلاح معتاد محسوب می شوند؛ تغییرات مغزی در آن‌ها رخ می دهد و به عبارتی ساختار مغز آن‌ها بر اثر مصرف مواد تغییر می کند. بنابراین روش درمانی بیو و نوروفیدبک از جمله درمان‌هایی است که اثرات تخریبی مواد مخدر را روی سیستم بدن و مغز کاهش می‌دهد و از طریق ابزاری باعث تغییر دادن پاسخ‌های بدنی از جمله تنفس، ضربان قلب یا عملکرد موج مغز می‌شوند.

درمان شناختی - رفتاری (CBT)

این روش نوعی از درمان است که با به چالش کشیدن باورهای اساسی و کمک به فرد در تدوین استراتژی‌های مقابله سالم، کمک می‌کند تا الگوها و افکار و رفتارهای ناسازگار یا ناکارآمد را شناسایی و تغییر دهند.

رفتار درمانی دیالکتیکی (DBT)

که در ابتدا به عنوان راهی برای درمان افراد مبتلا به اختلال شخصیت مرزی ایجاد شده بود، نوعی از درمان شناختی - رفتاری است که هدف آن افزایش انگیزه در افراد معتاد برای تغییر سبک زندگی با تمرکز بر مدیریت هیجانات تخریب کننده، کمک به کاهش سوء مصرف مواد و میل به مصرف، کاهش ناراحتی‌های جسمی ناشی از پرهیز و ترک مصرف و کاهش رفتارها مخرب می‌باشد.

مراقبه و هیپنوتیزم درمانی

جزء رویکردهای مرتبط بر ذهن و بدن است که به فرد برای آرامش و کنترل استرس کمک می‌کند، همچنین با ایجاد ذهن آگاهی به منظور شناخت بیشتر رفتارهای خود و تغییرات مثبت باعث می‌شود تا فرد از رفتارهای سوء مصرف مواد خودداری کند.

درمان های جامع ترک اعتیاد

می توانند شامل طیف گسترده ای از درمان‌های مکمل و جایگزین، مانند طب سوزنی، یوگا درمانی، داروهای گیاهی و موسیقی درمانی باشند که همگی به عنوان روش‌های کمکی برای درمان های اصلی هستند.

اهمیت مشاوره ترک اعتیاد

پیش‌تر گفته شد که عملا بدون مراجعه به مشاور و یا روانشناس متخصص ترک اعتیاد نمی‌توان به طور موثر، کاری برای اختلال مصرف مواد انجام داد. علت این موضوع این است که در مسیر دشوار و سخت ترک اعتیاد ممکن است دوره‌های عود و یا وسوسه‌ی دوباره‌ی مصرف مواد وجود داشته باشد. در این دوره ممکن است تغییراتی در ساختار خانواده ها، ساختار ارتباطات بین فردیِ فرد و یا شغل و محیط کار و ... رخ دهد، که برای افراد تحمل تمام این تغییرات ممکن است دشوار به نظر برسد. بنابراین روانشناس متخصص می‌تواند با تکیه بر تخصص و تکنیک های درمانی و از همه مهم‌تر رابطه‌ی درمانی مناسب، راه را برای فردی که تصمیم به تغییر دارد هموار کند.
در بعد جسمی به نظر می رسد افرادی که به ‌تنهایی سعی در ترک اعتیاد دارند، احتمالاً اطلاعات صحیحی از علائم روانی - جسمانی ترک و درد خماری ندارند. به همین دلیل تصمیم به ترک اعتیاد در منزل و یا خوددرمانی می گیرند که در نهایت با شکست مواجه می‌شوند.
دلیل دیگر مهم بودن روان درمانی افراد معتاد مربوط به مشکلات شخصیتی آن‌ها می باشد. در واقع اگر فرد معتاد به طور موفقیت آمیزی بتواند مواد مخدر را ترک کند، به دلیل رفع نشدن مشکلات شخصیتی به رفتار اعتیاد آور دیگری از جمله ارتباط های خارج از چارچوب خانواده و یا درگیر شدن زیاد با اطرافیان و بد خلقی های طاقت فرسا پناه می برد.

وظایف مرکز مشاوره در زمینه ترک اعتیاد 

مشاور هر گونه تغییر روحی و یا بهبودی در روند درمان بیمار را ثبت و پیگیری می‌کند. هرگونه اختلالات درمانی و اقدامات لازم در جهت کاهش و از بین رفتن علائم ناراحت کننده‌ی جسمانی، روانی، مشکلات بین فردی و درونی افراد در طی دوره درمان اعتیاد و اعصاب و روان توسط تیم متخصص روانشناسی در این مراکز انجام می‌شود. درمان می تواند شامل هر یک از موارد زیر باشد که غالباً به صورت ترکیبی استفاده می‌شوند و در طول دوره بهبودی ممکن است تغییر کنند:
سم زدایی که تحت نظارت پزشکی انجام می‌شود. اگر چه لازم است اما این فقط اولین مرحله درمان است، داروهایی که مصرف مواد غیرقانونی را کاهش یا با آن مقابله می کنند برای برخی از افراد مناسب است همچنین این داروها ممکن است، برای هدف گیری اختلالات همزمان مانند اضطراب و افسردگی استفاده شود.
مرحله دوم درمان گرفتن مصاحبه بالینی برای تشخیص اختلال های همزمان با اختلال سوء مصرف مواد است و در مرحله سوم به کار بردن روش های درمانی از جمله رفتار درمانی شناختی (CBT) گروه درمانی، خانواده درمانی و آموزش مهارت‌های زندگی، از جمله مهارت‌های اشتغال است. مرحله چهارم پیگیری کردن افراد در دوره پس از ترک مواد است که اکثراً توسط یک راهبر انجام می‌شود.
باید به این نکته توجه داشت، برنامه های درمانی خوب از نظارت منظم بر پیشرفت فردی برخوردار است.

دریافت مشاوره فردی تلفنی در افرا کلینیک

انواع مشاوره ترک اعتیاد

مشاوره فردی ترک اعتیاد

در مشاوره ترک اعتیاد، مرحله مصاحبه انگیزشی، یک فرایند کوتاه مدت مشاوره برای کمک به فرد در رفع دوگانگی در مورد درمان است. در این مشاوره، متخصص برای یافتن علل و نگه داشتن انگیزه های ترک، با بیمار صحبت می کند. در مرحله بعدی رفتار درمانی، شناخت درمانی و درمان DBT به عنوان درمان فردی تکمیلی استفاده می شوند.

مشاوره فردی در ترک اعتیاد

مشاوره گروهی ترک اعتیاد 

تحقیقات انجام شده در زمینه مقایسه درمان های ترک اعتیاد نشان داده است، گروه درمانی بیشترین اثر درمانی را دارد و اکنون در کشور ما گروه درمانی هایی به نام اِن اِی فعال هستند که اکثراً توسط تعدادی راهبر این گروه ها مدیریت می‌شوند. راهبرها افرادی هستند که در گذشته درگیر اعتیاد بوده‌اند و بعد از پیوستن به گروه های درمانی و گذراندن دوره های خودشناسی به درجه راهبری رسیده اند. این راهبرها به افرادی که تازه قصد ترک اعتیاد دارند، در این مسیر طولانی و پر فراز و نشیب کمک می‌کنند. شیوه گروه درمانی به این صورت است که اعضای گروه در جوی امن و شفابخش گروه درمانی خود و مشکل خود را درک کرده و به سمت خودگردانی و قدرتمند شدن پیش می‌روند.
اعضای گروه پشتیبانی یکدیگر را درک می‌کنند و می‌توانند از هم حمایت کنند و این مهم ترین نکته‌ی گروه های درمانی ترک اعتیاد می‌باشد. پیدا کردن دوست های همپا و تازه و استفاده از تجربیات آن‌ها تنها یکی از فایده های گروه درمانی می‌باشد. افراد متوجه می شوند که تنها آن‌ها نیستند که درگیر این مشکلات می‌باشند و می‌توانند به هم راهکار هایی را برای تسهیل این مسیر دشوار ارائه و پیشنهاد دهند. در این گروه‌ها مهارت های کنار آمدن سالم برای کنترل عوامل استرس زای روزانه و بدون استفاده از مصرف مواد آموزش داده می شود. روابط بین اعضای گروه با تکیه بر اعتماد، ارزشمندی و افکار مثبت ایجاد می‌شود. این روابط  می تواند در خارج از جلسات برای حمایت و تشویق نیز استفاده شود. برای اصلاح رفتارها از ابزارهای درمانی (مانند به چالش کشیدن باورهای غیر منطقی و مقابله با تصمیم گیری نادرست) استفاده می شود.

برای دریافت مشاوره ترک اعتیاد می توانید با مشاوران افرا کلینیک تماس حاصل فرمایید.

021-44273757 ، 021-44273767

مشاوره خانوادگی ترک اعتیاد

خانواده درمانی در ترک اعتیاد به افراد کمک می‌کند تا آسیب های وارد شده به روابط خانوادگی را ترمیم کرده و روابط حمایتی بیشتری ایجاد کنند. در مشاوره خانواده الگوهای معیوب سیستم توسط مشاور شناسایی و آموزش روابط سالم، مرزبندی‌ها و مدیریت هیجانات به خانواده درگیر با اعتیاد صورت می گیرد. مشاور در صورت نیاز مشاوره فردی نیز برای افراد تعیین می‌کند و یا ممکن است هر یک از اعضا به گروه های مربوط به سنشان برای گروه درمانی ارجاع داده شوند. چرا که متخصصین این حوزه باور دارند  اعتیاد به الکل و اعتیاد به مواد مخدر یک بیماری خانوادگی است. این عبارت به این دلیل است که اعتیاد کل سیستم خانواده و افراد تشکیل دهنده آن را تحت فشار زیادی قرار می دهد. کارهای روزمره را مختل می کند و باعث ایجاد تجربه های ناخوشایند و در خیلی مواقع دردناک می شود. در واقع اعضای خانواده هنگام تلاش برای حفظ تعادل در خانواده از راهکارهای ناسالم از جمله رفتارهای تکانه‌ای استفاده می کنند. در نتیجه خانواده به یک سیستم شکننده و ناکارآمد تبدیل می‌شود. درنتیجه فرد معتاد برای کنترل هیجانات و آرام کردن خود و یا دور شدن از تنش به مصرف مواد مخدر پناه می برد. البته این توضیحات به معنی بی گناهی فرد معتاد نیست؛ بلکه مشخص شدن بیمار بودن سیستم خانواده و توجه به این نکته است که نباید علت عدم موفقیت فرد در ترک اعتیاد را خطی نگاه کرد.
کودکان در خانه به شدت در اثر اعتیاد دچار آسیب های جبران ناپذیری می‌شوند که از مهمترین آن‌ها داشتن احساس شرم و حقارتی است که همواره با آن‌ها می‌ماند. سوء مصرف مواد در خانه رشد طبیعی کودک را قطع کرده و منجر به مشکلات جسمی، روحی و روانی می‌شود. فرزندان والدین معتاد معمولاً در مدرسه مشکل دارند و بیشتر از همسالان خود دچار ناتوانی در یادگیری و ترک تحصیل می شوند. همچنین آمارها نشان داده این کودکان چهار برابر بیشتر از همتایان خودشان معتاد به الکل یا مواد مخدر می شوند. استفاده از رسانه های عمومی، برگزاری جلسه های آموزشی مانند انجمن های اولیا و مربیان مدارس با حضور کارشناسان مواد مخدر و ارائه راهکارهای مناسب به خانواده ها می تواند در این زمینه موثر واقع شود.

نقش مشاوره در فرآیند ترک اعتیاد چیست؟

افراد معتاد و خانواده‌های درگیر اعتیاد نیاز به آگاهی در مورد سیستم بیماری که در زندگی شان وجود دارد، دارند. داشتن ارتباط موثر و مستمر با افراد متخصص در مشاوره ترک اعتیاد می تواند در این مسیر به افراد درگیر و خانواده های آن‌ها یاری دهنده باشد. کاربرد اصلی مشاوره اعتیاد مربوط به افراد و خانواده هایی است که به دنبال ترک اعتیاد و درمان اعتیاد می‌ باشند. همان‌طور که گفتیم تا روزی که فرد معتاد، اعتیاد خود را قبول نکند و به این نتیجه نرسیده باشد که باید اعتیاد خود را ترک کند، درمان خیلی سخت است. معمولاً افراد معتاد به علت دخالت‌ها و توهین‌هایی که اطرافیان به آن‌ها کرده‌اند، در مقابل درمان اعتیاد موضع می ‌گیرند و همواره موفق به ترک اعتیاد نمی‌ شوند.
جلسه مشاوره اعتیاد و صحبت کردن با فرد متخصص می‌ تواند نتیجه مثبت به دنبال داشته باشد. فرد معتاد در هنگام صحبت با مشاور اعتیاد، مشکلات و مسائلی را که با آن‌ها درگیر است بیان می‌کند و از همین رو مشاوره و راهنمایی اصولی و لازم را دریافت می‌ کند.

مشاوره و آگاهی بخشی به خانواده ها درباره اعتیاد

اعتیاد حالتی است که در آن شخص به دلایل روانی یا بر اثر مصرف مواد شیمیایی و یا مواد طبیعی دچار ضعف اراده در کنترل تکرار کار خود می‌شود. هرچند ضعف اراده به خودی خود بیماری نیست، ولی به علت اثراتی که بر سیستم عصبی مرکزی می‌گذارد به عنوان بیماری در نظر گرفته می‌شود. این بیماری با ایجاد اختلال در کنترل بر سیستم رفتار-پاداش، باعث تکرار آن رفتار می‌شود. بیماری اعتیاد مدارهای عصبی مربوط به نظام پاداش، انگیزش، و حافظه را در مغز دچار اختلال کرده، و اختلال در این سیستم‌ها در مغز باعث بروز عوارض فیزیولوژیکی، اجتماعی و روانی می‌گردد.
انجمن روانپزشکی آمریکا (۲۰۰۰) دو نوع مشکل مصرف مواد را به رسمیت می شناسد :
۱. سوء مصرف مواد : مصرف دست کم ۱۲ ماهه همراه با مشکلات مکرر در روابط بین فردی یا نقش های اجتماعی نظیر تحصیل، کار ، مشکلات قانونی یا رفتار پرخطر مرتبط با مصرف و نگرانی قابل توجه در مورد این مشکلات.
۲. وابستگی به مواد : در این مورد علاوه بر خصایص سوء مصرف، تلاش های ناموفق برای ترک، نشانه های کلاسیک اعتیاد (افزایش میزان دوز در طول زمان) و علائم ترک، صرف زمان قابل توجه برای به دست آوردن ماده‌ی مورد نظر و مصرف آن و دشواری در کنترل مصرف وجود دارد. 
تمام مواد مخدرشناخته شده بشری مسیر پاداش(reward )  را تحریک می‌کنند، آن‌ها باعث تحریکات معمول و غیر معمول و بعضاً شدید سیستم پاداش می‌شوند. تحریک شدید مدارهای پاداش مغزی به آن‌ها آسیب می زند. در درمان اعتیاد، بهبود عملکرد بیمار از طریق کاهش نوسان سیستم پاداش امکان پذیر است.


بیشتر بخوانید: دلایل لغزش و برگشت به اعتیاد و عوارض آن + عوامل لغزش در اعتیاد


تاثیر اعتیاد بر خانواده

وجود یک فرد معتاد در خانواده، زندگی همه اعضا را به گونه‌ای صدمه می‌ زند. اعضای خانواده برای ادامه حیات مجبور می‌شوند که در زندگی خود تغییراتی بدهند تا بتوانند با اثرات ویرانگر اعتیاد کنار بیایند. به مرور زمان این روش باعث می‌شود تا خود آن‌ها نیز در زندگی  با مشکلات فراوانی رو به رو شوند. با وجود آن‌که اعتیاد به مواد مخدر همواره در بین مردان بیش از زنان بوده اما در چند سال اخیر اعتیاد در ایران در بین زنان نیز افزایش چشمگیری داشته‌است. براساس بررسی‌ها و تحقیقات انجام شده در حوزه اعتیاد زنان، بانوان به دلیل اطلاعات ناکافی و ندانسته در دام اعتیاد گرفتار می‌شوند. در کنار موارد گفته شده، مجموعه‌ای از عواطف و احساسات ویرانگر نیز وجود دارند که سلامت روانی، رفتاری و کیفیت زندگی اعضای خانواده به علت همجواری در کنار فرد معتاد را به خطر می‌اندازند. این گونه احساسات و رفتارها عبارتند از:
احساس گناه: حالتی که افراد خانواده تصور می‌کنند که مقصر اعتیاد عزیز معتادشان هستند.
خشم: شامل خشم از معتاد و رفتارهای غیرقابل پیش‌بینی وی یا خشم از علل و عواملی که موجب بروز اعتیاد وی شده‌اند.
انکار و احساس شرمندگی: خانواده‌هایی که شناخت کافی از بیماری اعتیاد ندارند برای فرار از سرخوردگی و شرمساری معتاد بودن عزیزشان، اقدام به انکار کردن کرده یا همواره در وجودشان احساس شرمندگی می‌کنند.
اضطراب و تشویش: حالتی که به دلیل رفتارهای غیرقابل پیش‌بینی فرد معتاد رخ داده و باعث می‌شود که اعضای خانواده همواره در اضطراب و تشویش به سر ببرند.

پذیرش اعتیاد قبل از اقدام به درمان

در یک کلینیک ترک اعتیاد معتبر در طول دوره درمان با بیمار گفت‌ وگوهایی انجام می‌ شود که می ‌تواند برای فرد روحیه و انگیزه‌بخش باشد و به ‌مرور او را به خودآگاهی برساند. شاید اوایل انجام این گفت ‌وگوها سخت و ناراحت‌کننده باشد ولی به‌تدریج و با تلاش و متخصصین این کار بهتر می‌شود و فرد به خودآگاهی می‌رسد. فردی که در منزل ترک می‌کند خود را از داشتن چنین مزیتی محروم می‌کند.

پذیرش اعتیاد معتاد قبل از درمان اعتیاد

مشاوره ترک اعتیاد حضوری یا آنلاین 

اعتیاد مثل موجودی است که به فرد می‌چسبد و بیش از نیمی از توجه و انرژی فرد درگیر اعتیاد را به خود اختصاص میدهد؛ به همین دلیل تاثیر زیادی روی جسم، روابط عاطفی ، اجتماعی و مالی فرد می‌گذارد. این افراد برای هر کاری، می‌بایست قبل و بعد زمان مصرف خود را در نظر بگیرند. رفتار اعتیاد از نیاز به وابستگی نشات می‌گیرد، استفاده از مواد مخدر باعث می‌شود تا فرد با خود واقعی خود حتی نتواند برای لحظه‌هایی مواجه شود. مواد مخدر فرصت مواجه شدن با چالش‌های سخت و یا اضطراب آور زندگی را به فرد نمی‌دهد و به همین دلیل، شخص کم کم از نظر توانمندی برای روبرو شدن با زندگی واقعی، ضعیف‌تر شده و راه رسیدن به استقلالش سخت‌تر می‌شود. خوشبختانه، برای بهبود از این شرایط ،شیوه‌های مفیدی وجود دارد - از جمله مشاوره ترک اعتیاد آنلاین – که به دلیل در دسترس بودن مشاور به صورت آنلاین، جایگزین مناسبی به جای آرام شدن با مواد مخدر است و به افرادی که درگیر این وابستگی هستند کمک می‌کند تا در زمان وسوسه شدن برای مصرف مواد، بتوانند از مشاور کمک بگیرند.

تحقیقات نشان داده، افرادی که برای درمان اختلالات مصرف مواد به صورت مشاوره آنلاین اقدام می‌کنند،  نسبت به افرادی که هیچ درمانی دریافت نمی‌کنند، بهتر توانسته‌اند، مسیر ترک مواد مخدر را طی کنند.

مزایای مشاوره ترک اعتیاد آنلاین چیست؟

  1. افزایش دسترسی بیماران
    دستیابی به درمان اعتیاد برای برخی از بیماران به دلایل مختلفی می‌تواند یک چالش باشد. برای بعضی از بیماران، شرم حضور در موقعیت‌های درمانی را دارد. برای برخی، ناتوانی‌های جسمی، جلسات حضوری را دشوار می‌کند و همانطور که شاهد همه گیری COVID-19 هستیم، رویدادهای مهم می‌توانند خدمات مشاوره حضوری را مختل کنند. در هر یک از این موارد،  مشاوره‌های ترک اعتیاد آنلاین می‌توانند به راحتی در دسترس بیماران قرار گیرد و اطمینان حاصل شود که این افراد کمک مورد نیازشان را دریافت می‌کنند. رفع نیازهای بیماران یکی از اصلی‌ترین عوامل محرک رشد مشاوره‌های ترک اعتیاد آنلاین است.
     
  2. انعطاف پذیری بیشتر برای بیماران و درمانگران
    برنامه ریزی انعطاف پذیر، یکی دیگر از مزایای مشاوره آنلاین است. از آنجا که درمان آنلاین مستقل از محدودیت‌های مکانی است، هم بیماران و هم درمانگران به احتمال بیشتری می‌توانند جلسات منظم هفتگی داشته باشند؛ با مشاوره آنلاین زمان رفت و آمد کوتاه می‌شود، بیماران به راحتی با درمانگر خود در ارتباط اند و می توانند درمانی دریافت کنند که مناسب با شرایط زندگیشان است.
     
  3. حریم خصوصی بیشتر برای بیماران
     برای بسیاری از افراد درگیر اعتیاد، کمرنگ شدن حریم خصوصی می‌تواند نگران کننده باشد. متاسفانه، انگ‌های اجتماعی هنوز اعتیاد و درمان سوء مصرف مواد را احاطه کرده است؛ در نتیجه، برخی از بیماران به راحتی نمی‌توانند کمک بگیرند. آنها نگران این هستند که اگر دوستان یا خانواده بفهمند، رفتارشان با آنها عوض شود و این یکی از استرس‌های مهم این افراد برای مراجعه به مشاور است. درمان از راه دور می‌تواند با افزایش حریم خصوصی بیمار، به رفع این نگرانی‌ها کمک کند.
    بسیاری از درمان‌های سنتی، بیماران را مجبور به ترک محل کار یا خانه می‌کند. بیمار می‌بایست در یک مرکز درمانی برای مدتی بستری شود در حالی که مشاوره‌های ترک اعتیاد حضوری یا آنلاین مرحله به مرحله پیش می‌روند و بیماران می‌توانند از خانه به درمان دسترسی داشته باشند و به طور موثرتری درمان خود را ادامه دهند. بیمار با کنترل بیشتر بر روی حریم خصوصی خود، مقاومت درمانی کمتری داشته و مسلط بودن به شرایط درمان، احساس امنیت بیشتری را برایش به همراه خواهد داشت.
    افراد درگیر اعتیاد اگر احساس تمایل یا اشتیاق شدید به درمان داشته باشند، می‌توانند درمانشان را بلافاصله شروع کنند، مطالب آموزشی پیدا کرده و برای شرکت در مشاوره فردی یا گروهی ترک اعتیاد آنلاین اقدام کنند.

آیا مشاوره ترک اعتیاد غیرحضوری برای من مناسب است؟

بسیاری از بیماران نمی‌دانند که آیا مشاوره ترک اعتیاد برای آنها مناسب است یا خیر. از آنجایی که تحقیقات نشان داده خدمات مشاوره‌ای حتی در بهبود بیماری‌های جسمی بسیار مفید است، بنابراین جلسات قطعا برای هر فردی که انگیزه ترک اعتیاد را دارد، بسیار پرفایده است. درمان آنلاین سو مصرف مواد مزایای زیادی دارد، اما واقعیت این است که همه افراد به یک نسبت نمی‌توانند از این خدمات بهره‌مند شوند و باید این نکته را در نظر گرفت که نیازهای درمانی افراد، منحصر به فرد است.

اگر می‌خواهید از طریق برنامه بهبود مشاوره ترک اعتیاد آنلاین کمک بگیرید ، قبل از اقدام به تماس این سوالات را از خود بپرسید:

  • آیا من به راحتی می‌توانم از فناوری‌هایی مانند رایانه، تلفن هوشمند استفاده کنم؟
  • آیا من به یک محیط خصوصی، در خانه یا جایی که احساس راحتی کنم و نگران شنیده شدن حرف‌هایم نباشم، دسترسی دارم؟
  • آیا در برقراری ارتباط با درمانگر و سایر متخصصان مراقبت‌های بهداشتی از طریق تلفن یا کامپیوتر مشکلی ندارم؟

مانند هر نوع درمانی، بیمار می‌تواند شیوه ارتباط با درمانگرش را مشخص کند؛ بنابراین، اگر احساس می‌کنید که ارتباط از راه دور، مانع راحت گفتگو کردن شما با مشاور می‌شود، در این صورت درمان حضوری ممکن است گزینه مناسب‌تری باشد و برعکس، اگر شما به انعطاف پذیری یا قابلیت دسترسی بیشتری نیاز دارید و با برقراری ارتباط از طریق فناوری احساس راحتی می‌کنید، پس درمان از راه دور می‌تواند یک راه حل امن و موثر برای کمک به شما در شروع راه باشد.

متخصصین مرکز مشاوره افرا چالش‌های مربوط به اعتیاد را درک می‌کنند و مشاورین ترک اعتیاد یک برنامه درمانی متناسب با نیازهایشان تهیه کرده و در طی کردن این مسیر شما را یاری می‌کنند.

خدمات مشاوره‌ای ترک اعتیاد در افراکلینیک

در کلینیک افرا، متخصصان مجرب و ماهری برای درمان اعتیاد در خدمت شما عزیزان قرار دارند که با مراجعه به آن‌ها می توانید در این مسیر، با خیال آسوده تری گام بردارید.

  • در مشاوره حضوری ترک اعتیاد، مسائل و مشکلات مرتبط با اختلالات مصرف مواد مطرح شده و تلاش می شود در مورد شرایط موجود زندگی فرد، راه حل های مناسبی ارائه شود.
  • در مشاوره تلفنی و آنلاین ترک اعتیاد افراکلینیک نیز روال به همین شکل می باشد. با این تفاوت که این نوع مشاوره غیرحضوری محسوب می‌شود. از طریق مشاوره تلفنی ترک اعتیاد به مواد مخدر، در کوتاه‌ترین زمان ممکن افراد می‌ توانند به راحتی به مشاوران متخصص در زمینه‌های مختلف اعتیاد دسترسی پیدا کنند. همچنین امکان مشاوره ترک اعتیاد برای افراد در همه‌ی نقاط کشور با استفاده از مشاوره تلفنی فاهم است. بنابراین مشاوره تلفنی و آنلاین ترک اعتیاد می تواند جایگزین مناسبی برای مشاوره حضوری باشد.

برای دریافت مشاوره ترک اعتیاد می توانید با مشاوران افرا کلینیک تماس حاصل فرمایید.

021-44273757 ، 021-44273767

اعتیاد از هر نوعی که باشد چه به مواد، لوازم دیجیتالی، خوردن، جنسی و... باعث افت عملکرد فرد و به مرور از دست دادن سلامت روان فرد می شود بنابراین هر نوع اعتیادی در صورتی که ترک شود مزایای ترک آن بیشتر از ادامه دادن به آن است.

مشکلات شخصیت عامل اصلی اعتیاد است و درمان ترک اعتیاد بدون این بخش امکان پذیر نیست. تمرکز بر جنبه‌های جسمی و روانشناختی افراد درگیر در اعتیاد مکمل هم بوده و همزمان باید انجام شود.

باید به این نکته توجه داشت که برای مراقبت از پاهایمان نمی توانیم زمین را فرش کنیم برای داشتن یک زندگی سالم نیز نمی توانیم دیگران را تغییر دهیم. اعتیاد یک پاسخ هیجانی به یکسری احساسات دردناک و آشفتگی هاست؛ بنابراین مشاوره و یا روان درمانی می تواند به شما پاسخ های مناسب دیگری را آموزش دهد تا در مواجه با شرایط سخت از آن استفاده کنید.

مشاور ترک اعتیاد در مراکز مشاوره، بخش روانشاختی مسئله را بر عهده دارند. همان طور که در مراکز ترک اعتیاد بیشتر متخصص پزشک است و مسائل از بعد جسمی مورد بررسی قرار می گیرد. البته روانپزشکان تقریبا هر دو بخش را با هم انجام می دهد در واقع روانپزشکان متخصصینی هستند که علاوه بر شناخت جسم به مسائل روانشناختی تا حدودی تسلط دارند.

از آنجایی که تحقیقات نشان داده خدمات مشاوره‌ای حتی در بهبود بیماری‌های جسمی بسیار مفید است، بنابراین جلسات قطعا برای هر فردی که انگیزه ترک اعتیاد را دارد، بسیار پرفایده است.

  • افزایش دسترسی بیماران
  • انعطاف پذیری بیشتر برای بیماران و درمانگران
  • حریم خصوصی بیشتر برای بیماران