021-44273757 ، 02144273767

مشاوره ازدواج

اشتراک :
فواید ازدواج ؛ چندین دلیل مهم و حیاتی
فواید ازدواج ؛ چندین دلیل مهم و حیاتی

فواید ازدواج چیست: در این مقاله تمام فواید ازدواج بررسی شده است و به چندین دلیل مهم و حیاتی اشاره کر ...

ازدواج اینترنتی
ازدواج اینترنتی

در این مقاله به تعریف ازدواج اینترنتی خواهیم پرداخت. همچنین تاریخچه، دلایل و آسیب های احتمالی آن را ...

ازدواج سفید چیست
ازدواج سفید چیست

ازدواج سفید چیست؛ در این مقاله به این سوال پاسخ خواهیم داد. همچنین به فواید ازدواج سفید، معایب آن و ...

چگونه با استرس دوران نامزدی مقابله کنیم؟
چگونه با استرس دوران نامزدی مقابله کنیم؟

استرس دوران نامزدی برای چیست؟ با استرس دوران نامزدی چه کنیم؟ آشنایی با عوامل موثر بر اضطراب دوران نا ...

ازدواج با همسن چه مزایا و معایبی دارد؟
ازدواج با همسن چه مزایا و معایبی دارد؟

ازدواج با همسن برای چه کسانی مناسبتر است؟ مزایا و معایب ازدواج با همسن چیست؟ آیا ازدواج با همسن خوب ...

نکات مهم خواستگاری؛ به چه چیزهایی باید توجه کرد؟
نکات مهم خواستگاری؛ به چه چیزهایی باید توجه کرد؟

پسر و دختر چه رفتار ی باید در جلسه خواستگار ی داشته باشند؟ برای آشنایی با نکات مهم مراسم خواستگاری ب ...

علل و راه حل تغییر رفتار پس از ازدواج مردان و زنان
علل و راه حل تغییر رفتار پس از ازدواج مردان و زنان

چرا رفتار برخی زوج ها بعد از ازدواج عوض می شود؟ چه تغییراتی را باید جدی بگیریم؟ در این مطلب از افراک ...

باید و نباید های قبل ازدواج
باید و نباید های قبل ازدواج

چرا باید و نباید های قبل ازدواج مهم است؟ در این مطلب از افراکلینیک با توصیه هایی برای آمادگی شروع زن ...

نشانه های آمادگی برای ازدواج مردان و زنان
نشانه های آمادگی برای ازدواج مردان و زنان

چرا باید نشانه های آمادگی برای ازدواج را جدی بگیرید؟ در این مطلب از افراکلینیک با نشانه های آمادگی ا ...

چگونه به خانواده بگوییم قصد ازدواج داریم؟ (روشی آسان)
چگونه به خانواده بگوییم قصد ازدواج داریم؟ (روشی آسان)

چگونه موضوع ازدواج را با خانواده مطرح کنیم؟ در این مطلب از افراکلینیک نکات پیش از مطرح کردن ازدواج و ...

مشاوره ازدواج زمانی است که زوجین (خواه ازدواج کرده باشند یا در آستانه تصمیم‌گیری برای ازدواج و رابطه باشند) از یک متخصص راهنمایی دریافت می‌کنند تا بتوانند تصمیم درستی برای رابطه خود بگیرند و مشکلات رابطه را برطرف کنند؛ مانند تنش‌ها و اضطراب‌های میان زوجین، مسئولیت‌های مشترک و خیانت. 

دلایل مختلفی وجود دارد که یک زوج ممکن است برای رابطه خود به دنبال کمک گرفتن از یک مشاور ازدواج حرفه‌ای باشند. مشاوره ازدواج و زوج‌درمانی می‌تواند در انتخاب صحیح همسر، بهبود رابطه و سلامت آن بسیار موثر باشد؛ به خصوص زمانی که در اوایل ارتباط یا ازدواج شروع شود.

هنگامی که تصمیم گرفتید مشاوره ازدواج را امتحان کنید، قدم بعدی یافتن مشاوری است که در ازدواج یا زوج‌درمانی تخصص داشته باشد. ممکن است مجبور شوید با بیش از یک درمانگر ملاقات کنید تا روانشناس مناسب خود را پیدا کنید. آنچه در انتخاب مشاور ازدواج مهم است این است که هر دو طرف احساس راحتی کنند، بنابراین تا زمانی که فرد مناسب را پیدا کنید به تلاش خود ادامه دهید.

خدمات مشاوره ازدواج و مشاوره قبل از ازدواج به شما در انتخاب همسر، حل مشکلات زندگی مشترک، ازدواج موفق و حفظ آن کمک می‌کند. دریافت مشاوره ازدواج به صورت حضوری، آنلاین یا تلفنی در مرکز مشاوره افراکلینیک.

مشاوره ازدواج چیست؟

مشاوره ازدواج یا زوجین معمولاً یک نوع درمان مختصر و متمرکز بر راه حل است. اکثر زوج‌ها درمان را طی 20 جلسه کامل می‌کنند، اگرچه میانگین آن نزدیک به 12 جلسه است. بسته به ارزیابی اولیه درمانگر و اهداف زوج، مشاوره ازدواج می‌تواند هر هفته یا یک هفته در میان انجام شود. مشاوره ازدواج، زمانی موفقیت‌آمیز است که هر دو طرف به طور مساوی در یافتن راه‌حل‌هایی برای مسائل ازدواج با هم سرمایه‌گذاری کنند و مایل باشند که به صورت فردی و زوجی کار کنند.

مشاوره قبل از ازدواج 

مشاوره قبل از ازدواج شبیه ترسیم آینده برای فردی است که می‌خواهد مسیر مشترکی را با فرد دیگری طی کند، مشاور برای افراد مشتاق انتخاب این مسیر، جاده آن را ترسیم می کند؛ ترسیم این که بعضی افراد با انتخاب خود وارد جاده ای با پیچ و خم کم و آسفالت شده می شوند و بعضی ها وارد مسیر پر پیچ خم و پر از سنگلاخ می شوند. اصولا مشاور به مراجعین توصیه ای برای ازدواج کردن یا نکردن با فرد مورد نظر را ندارند، بلکه تلاش مشاور توصیف مسیری است که با این انتخاب احتمالا در پیش دارند؛ حتی اگر افراد اصرار به قرار گرفتن در مسیرهای پر پیچ و خم را داشته باشند، مشاور به آنها ابزار لازم برای حرکت در این مسیر را می دهد، از جمله: مهارت های لازم برای زندگی های پر ریسک یا توصیه به گذراندن دوره های روان درمانی قبل از ازدواج. در واقع مشاور نقش راهنما را دارد، گاهی مراجعین، مشاوره پیش از ازدواج را صرفا برای گرفتن جواب مثبت می روند و به مشکلاتی که مشاور هشدار می دهد، توجه ندارند، در این میان افرادی هم هستند که به مشکلات مسیر فکر می کنند و تلاش می کنند از مشاور در این مسیر کمک بگیرند تا آن‌ها بتوانند تصمیم مناسبی بگیرند که معمولا این دوره حدود 6 ماه طول می کشد تا به جواب قطعی برسند؛ البته این دوره 6 ماهه برای افرادی که تمایل بیشتر به نگه داشتن ارتباط و بررسی چالش ها و مواجه کردن خود با بخشی های از آن را دارند، می باشد.ازدواج و تشکیل خانواده باعث ارتقاء سطح سلامت روان، سطح فرهنگی و اقتصادی جامعه می شود. ازدواج سالم انسان را به سطحی از رضایت، آرامش و آسایش رسانده و سبب کاهش بیماری های روانی در فرد شده و انگیزه ی پیشرفت و تلاش و امید به زندگی را در او بالا می برد.مشاوره ی ازدواج یا زوج درمانی به شما در حل مشکلات ارتباطی کمک کرده تا روابط شما را بهبود بخشیده و برای زندگی خود تصمیمات عاقلانه ای بگیرید.

مشاور ازدواج کیست و چه کاری انجام می‌دهد؟

مشاور ازدواج فردی است که در رشته روان‌شناسی و یا مشاوره تحصیل کرده، دوره‌های مربوط به حیطه تخصصی خود را شرکت کرده و دارای عضویت و یا پروانه سازمان نظام روانشناسی است. مشاور، پیش از ازدواج به افرادی که قصد دارند زندگی مشترک خود را آغاز کنند کمک می‌کند تا بتوانند در این زمینه بهترین تصمیم را بگیرند. مشاور در مشاوره قبل از ازدواج با انجام آزمون‌هایی بر روی زوج و پرسیدن سوالات گوناگون، می‌تواند میزان تفاهم و سازگاری طرفین و احتمال موفقیت ازدواج آ‌ها را بررسی کند.

مشاوره ازدواج آنلاین

اگر مشکل بزرگی در رابطه شما وجود دارد، مانند خیانت، مراجعه به زوج‌درمانگر راه حل مناسبی است. اما در زمان‌هایی که لحظات خوبی را سپری می‌کنید نیز می‌تواند مفید باشد؛ زیرا به شما کمک می‌کند تا قبل از وقوع مشکلات از بروز آن‌ها جلوگیری کنید. به نوعی مانند چکاپ سالانه جسم است. در واقع، مطالعات بالینی نشان داده‌اند که زوج‌درمانی می‌تواند رضایت کلی از رابطه را افزایش دهد. 

به دلیل وجود سبک زندگی متفاوت افراد در این روزها و نداشتن زمان کافی برای مراجعه حضوری، افراکلینیک برای شما خدمت مشاوره آنلاین ازدواج را در نظر گرفته است. 

مشاوره ازدواج تلفنی 

با توجه به اهمیت زوج‌درمانی و مشاوره ازدواج، تیم افراکلینیک خدمت مشاوره ازدواج تلفنی را نیز ارائه می‌دهد. این نوع مشاوره راه‌حل‌محورتر بوده و به شما برای بهبود رابطه‌تان توصیه‌هایی می‌شود. 

مشاوره ازدواج حضوری 

خیلی از افراد با مشاوره ازدواج آنلاین یا مشاوره ازدواج تلفنی راحت نیستند و ارتباط برقرار نمی‌کنند. این افراد می‌توانند به صورت حضوری به کلینیک افراکلینیک مراجعه کنند. 
 

بهترین زمان برای مشاوره ازدواج

چه زمانی به مشاوره ازدواج نیاز داریم؟

برخی از افراد فکر می کنند عواملی مانند ازدواج در سنین پایین، داشتن والدین طلاق گرفته یا مشکلات مالی و اقتصادی تنها عواملی هستند که یک رابطه را در معرض آسیب قرار می دهند در حالیکه جنبه هایی از رابطه هستند که سبب پریشانی، نارضایتی یا درگیری می شوند و افراد نسبت به آنها آگاهی ندارند.

سوالات زیر را در مورد خود، شریک زندگی و ازدواجتان از خود بپرسید:

آیا شما و شریک زندگی تان بر سر ایمان یا ارزش های دینی دچار تضاد هستید؟

آیا اغلب از یکدیگر انتقاد می کنید؟

آیا در ازدواج شما حالت تدافعی زیادی وجود دارد؟

آیا تمایل به کناره گیری از یکدیگر دارید؟

آیا نسبت به یکدیگر احساس تحقیر، خشم یا کینه دارید؟

آیا فکر می کنید ارتباط شما ضعیف است؟

آیا نسبت به شریک زندگی خود احساس بی تفاوتی می کنید؟

آیا احساس می کنید که شما و شریک زندگی تان هیچ نقطه اشتراکی ندارید؟

آیا احساس می کنید در حال جدا شدن از شریک زندگی خود هستید؟

آیا در ازدواج شما خیانت، اعتیاد یا سوء استفاده وجود دارد؟

اگر به چندین مورد از این سؤالات پاسخ «بله» داده اید، رابطه شما در معرض آسیب جدی است و یک مشاور ازدواج می تواند برای حفظ سلامت و شادی رابطه تان به شما کمک کند.

نشانه‌هایی که نیاز به دریافت مشاوره بعد از ازدواج را نمایان می‌کنند ممکن است در ابتدا معمولی و کم اهمیت جلوه کنند اما پیش از آن که این نشانه‌ها تبدیل به مشکلات و کلافی سردرگم شوند باید تحت درمان قرار گیرند.

برخی از نشانه‌های نیاز به دریافت مشاوره پس از ازدواج عبارتند از:

  1. مواجهه با مشکلات و تعارضات گوناگون در زندگی

  2. عدم امکان برقراری رابطه کلامی با همسر

  3. وجود ترس یا اضطراب برای صحبت درباره مسائل زندگی

  4. وجود دروغگویی و پنهان کاری در زندگی مشترک

  5. تلاش زن یا شوهر ویا هردو برای تغییر طرف مقابل

  6. وجود تغییرات در رابطه جنسی

همچنین به خاطر داشته باشید که بهره گرفتن از مشاوره ازدواج نه تنها نشانه ای نیست که رابطه شما محکوم به فنا است، بلکه نشان دهنده تمایل شما به حفظ و بهبود رابطه، ازدواج و تقویت ارتباطات شما است.

اهمیت و ضرورت مشاوره ازدواج چیست؟

گاهی افراد بعد از ازدواج دچار مشکلاتی می‌شوند. خیلی اوقات دلیل انتخاب شریک زندگی این است که به نظر می‌رسد او با بقیه متفاوت است.اما چند ماه یا چند سال بعد، به نظر ‌رسد همه چیز به طور غیر منتظره‌ای تغییر کرده است. شما در این شرایط احساس سرخوردگی و فریب خوردن می‌کنید. با خود فکر می‌کنید در زمان انتخاب همسر خود یا دقت نکرده و یا گول خورده‌اید. در این شرایط اعتماد شما نسبت به خود و دیگران کمرنگ می‌شود. بسیار سردرگم و کلافه خواهید شد، به حدی که حتی اعتماد به یک مشاور هم، برایتان سخت می‌شود. اگر چه می‌دانید رابطه‌تان هنوز پتانسیل‌های خوبی دارد، اما ممکن است در این شرایط خود را در یک دوراهی سختی ببینید، که نه توان ادامه رابطه را دارید و نه می‌توانید جنبه‌های مثبت طرف مقابلتان را نادیده بگیرید.

در این شرایط، شاید اعتماد کردن به یک مشاور باتجربه بیشترین تاثیر را داشته باشد؛ اگرچه ممکن است این هم گزینه سختی باشد، اما اگر بتوانید مشاوره ازدواج تلفنی، حضوری و یا آنلاین را تجربه کنید، در مورد رابطه خود تصمیم گیری بهتری خواهید داشت.

مشاوره قبل از ازدواج 

به طور کلی مشاوره قبل از ازدواج به زوجین کمک می‌کند تا شناخت بهتر و درست‌تری نسبت به یکدیگر پیدا کنند. دلیل بسیاری از طلاق‌ها پس از مدت کوتاهی از زندگی مشترک، عدم تفاهم و تعارضات بین زوجین است که قبل از ازدواج به دلیل شور و اشتیاق و عشق کورکورانه قادر به درک آن‌ها نبودند.

در مشاوره پیش از ازدواج، مشاور حرفه‌ای با ارائه پرسشنامه‌هایی از افراد شناخت بیشتری پیدا می‌کند. با استفاده از این پرسشنامه‌ها در جلسات، ویژگی‌های شخصیتی افراد به طور کامل آشکار می‌شود و در صورتی که زن یا شوهر قصد پنهان‌کاری داشته باشند مشاور متوجه این موضوع خواهد شد. پاسخ‌های شما در پرسشنامه و  جلسات مشاوره تفاهم یا عدم تفاهم با همسرتان را نشان می‌دهد. در مشاوره قبل از ازدواج، حین ازدواج و یا حتی پس از طلاق، شما می‌توانید به توانایی‌های بالقوه درون خود و منابع موجود در محیط اطراف خود بهتر پی ببرید و از آن برای بالا بردن کیفیت زندگی‌تان استفاده کنید.

در بیشتر پرسشنامه‌ها و تست‌های روانشناسی، تا حد خوبی تعارض‌ها، اهداف و نیازهای مشترک و غیرمشترک خودشان را نشان می‌دهند. به دلیل اعتبار و روایی این پرسشنامه‌ها افراد نمی‌توانند بخشی از خودشان را پنهان کنند. 

در ادامه برخی از مسائلی که در جلسات مشاوره ازدواج در کلینیک روانشناسی افرا مورد بررسی قرار می‌گیرند را بیان می‌کنیم:
 

  • حساسیت‌های طرف مقابل

حساسیت‌های طرف مقابل در واقع دکمه قرمزهایی است که شما باید بدانید و به جای تلاش برای تغییر آن‌ها، تلاش برای شناختشان کرده و ببینید آیا می‌توانید سال‌ها با آن‌ها کنار بیایید.

  • مسئولیت‌پذیری

تحقیقات علمی در زمینه بررسی رضایت‌مندی در زوج‌ها نشان داده، مسئولیت‌پذیری فاکتور پیش‌بینی‌کننده قوی است و این فاکتوری است که قبل از ازدواج متخصص با سوالاتی که می‌پرسد، می‌تواند میزان مسئولیت‌پذیری شخص را تشخیص دهد.

  • نحوه برخورد با خشم

از آنجایی که جزء لاینفک زندگی ناکامی است و این ناکامی در زندگی مشترک به میزان بیشتری نیز اتفاق می‌افتد، بررسی تحمل افراد در مقابل ناکام شدن اهمیت بالایی دارد. گاهی افراد تصور می‌کنند اگر دیگران آن‌ها را بفهمند دلیلی برای عصبانی شدن ندارند؛ در صورتی که در پس این جمله معنای دیگری نهفته است. در واقع او معتقد است که اگر آن‌ها خواسته مرا بفهمند و به آن عمل کنند من دلیلی برای ناراحت شدن ندارم و چنین افرادی در زندگی به شدت از دیگران عصبانی هستند؛ چرا که آن‌ها را دلیل ناکامی خود می‌دانند. بنابراین به جای کار کردن روی کنترل خشم خود از طرف مقابل می‌خواهد که خود را عوض کند و این مسئله به مرور در زندگی مشترک باعث احساس بازنده بودن در شریک زندگی‌شان می‌شود.

  • داشتن دیدگاه مثبت

نگاه مثبت در روانشناسی به نام ویژگی دلپذیری یا توافق‌پذیری مورد بررسی قرار می‌گیرد. دلپذیر بودن یعنی افراد بتوانند نگاه خوشبینانه‌ای به خود، افراد و اتفاقات زندگی داشته باشند. این ویژگی باعث می‌شود در زندگی مشترک امیدوارانه تلاش کنند تا مشکلات بین فردی زندگی‌شان را حل کنند و با نگاه مثبت‌تری رفتار طرف مقابل را تحلیل کنند و نکته طلایی این ویژگی این است که تلاش بیشتری می‌کنند تا منظور خود را به طرف مقابلشان بدون عصبانیت توضیح دهند، بنابراین در زندگی مشترکشان خوشحال‌تر و مثبت‌نگرتر هستند.

  • ارزش‌ها و حساسیت‌های خود و طرف مقابل

هر کسی به دلیل تجربه‌های کودکی و نوع فرهنگ و ساختاری که در آن بزرگ شده، یک‌سری چیزها را ارزش یا ضد ارزش می‌داند و روی آن حساس است از آنجایی که این بخش تنها بخشی است که تا خود فرد نخواهد تغییر دهد، هیچ‌کس حق ندارد به او فشار بیاورد تا تغییر کند؛ در نتیجه این بخش بسیار مهمی است که باید قبل از ازدواج طرفین برای هم کاملا شفاف کنند و نقش مشاور در این بخش، برای روشن‌سازی ارزش‌های طرفین برای یکدیگر، بسیار کلیدی است.

  • خودآگاهی

خودآگاهی یعنی شناخت نقاط قوت و ضعف خود، خودآگاهی به افراد کمک می‌کند تا خود را بتوانند شفاف توضیح دهند، از نقاط ضعف خود نترسند و خود را برای طرف مقابل ایده‌آل نسازند، بلکه هرچقدر می‌توانند خود واقعی‌شان را توضیح دهند، مسلما این افراد در ازدواجشان کمتر باعث می‌شوند، طرف مقابل دچار سوء برداشت از رفتارهای آن‌ها شوند، البته مهارت خودآگاهی جزء بخش‌هایی است که با کمک مشاور می‌توان آن را تسریع داد.

تست مشاوره قبل از ازدواج 

همان‌طور که گفته شد، تست مشاوره قبل از ازدواج بسیار حائز اهمیت است. از تست‌هایی که در جلسات مشاوره قبل از ازدواج استفاده می‌شود به موارد زیر اشاره کرد. این تست‌ها را تست تفاهم قبل از ازدواج نیز می‌گویند:

  1. تست نئو: تست شخصیت مشهور و جامع برای سنجش 5 عامل بزرگ شخصیت است. هریک از این 5 صفت بزرگ شخصیتی شامل 6 جنبه دیگر هستند که باعث می‌شود این تست 30 ویژگی جزئی را نیز ارزیابی نماید.
  2. تست میلون: پرسشنامه چندمحوری بالینی میلون یا تست میلون (MCMI) آزمونی برای کمک به تشخیص و درمان اختلالات شخصیت و شناسایی آسیب‌های روانی است
  3. تست طرحواره‌ها: طرحواره‌ها شامل الگوها و ساختارهای ذهنی هستند که نحوه تفسیر و واکنش به محرک‌های محیطی را در افراد تعیین می‌کنند. این الگوها می‌توانند مثبت یا منفی بوده و بسیاری از زمینه‌های زندگی ما را احاطه کرده باشند. در این تست منظور از طرحواره، الگوهای منفی هستند که به عنوان طرحواره‌های ناسازگار یا تله‌های زندگی شهرت دارند. این الگوها ممکن است مشکلات شدیدی را در روابطمان ایجاد کنند.
  4. تست MMPI: تست شخصیت‌شناسی چندوجهی مینه‌سوتا، یکی از رایج‌ترین و معتبرترین تست‌های روانشناسی در سراسر جهان است و در مشاوره قبل از ازدواج بسیار کاربرد دارد.
  5. تست MBTI:  این تست به شما کمک می‌کند تا روابط موثرتری برقرار کنید و درک بهتری از افراد مهم زندگی‌تان داشته باشید.
  6. تست عشق استرنبرگ: تست مثلث عشق استرنبرگ می‌تواند بینش ارزشمندی در مورد روابط عاشقانه شما ارائه دهد. با درک سه مولفه عشق که در آزمون مشخص شده است (صمیمیت، اشتیاق و تعهد)، می‌توانید درک عمیق‌تری از نقاط قوت و ضعف روابط خود به دست آورید.
  7. تست سبک دلبستگی و تست ترس‌های قبل از ازدواج  (PFS)

مراحل مشاوره ازدواج

مشاوره ازدواج بر اساس شدت مشکل، میزان آسیب دیدگی شخصیت افراد و رویکرد مشاور به دو صورت جلسات فردی و زوجی می باشد.زوج هایی که به مرکز مشاوره مراجع می کنند اکثرا در ابتدا مشاور آنها را دو نفری می بیند در صورتی که تعارضات زوج شدید باشد به حدی که برگزاری جلسه دو نفری سخت باشد، مشاوران جلسات فردی برای زوج ها تشکیل می دهند؛ همچنین اگر مشاور تشخیص دهد که یکی از زوج ها یا هر دو مشکلات شدید شخصیت داشته و نیاز به روان درمانی یا دارو درمانی دارند جلسات را به صورت فردی برگزار می کند؛ البته نوع برگزاری جلسات به صورت فردی یا دو نفری بستگی به رویکرد مشاور نیز دارد؛ مشاورین با رویکرد سیستمی اکثرا برای درک بهتر شرایط زوج آنها را دو نفری می بینند و مشاورین با رویکرد تحلیلی اکثرا زوج را بعد از یک یا دو جلسه ، جلسات را به صورت فردی جلو می برند، چرا که اعتقاد آنها بر این است که ریشه مشکلات افراد در کودکی آنهاست و تا تعارضات ریشه ای افراد حل نشود پرداختن به مسائل زوج فایده چندانی ندارد.

نکات مهم مشاوره ازدواج

در مشاوره قبل ازدواج چه بگوییم؟

افراد زمانی به مشاور پیش از ازدواج مراجعه می‌کنند که می‌خواهند از تصمیم خود برای ازدواج با شخص مورد نظرشان اطمینان کسب کنند. هنگام مراجعه به مشاور قبل از ازدواج باید درباره مواردی مانند جنبه‌های مختلف شخصیت خود و طرف مقابل، ملاک‌هایی که برای ازدواج در نظر دارید، میزان سازگاری‌تان با یکدیگر و مواردی که در آن‌ها با یکدیگر اختلاف نظر دارید، صحبت کنید.

در مشاوره قبل ازدواج چه سوالاتی پرسیده می‌شود؟

در ادامه برخی از سوالاتی که در جلسات مشاوره قبل از ازدواج پرسیده می‌شود را بخوانید.

  • شما از همسر آینده خود در زندگی مشترک چه انتظاراتی دارید؟
  • آیا باورها و عقاید مشترکی دارید؟
  • آیا به لحاظ فرهنگی به یکدیگر شبیه هستید و یا تفاوت دارید؟ در صورت وجود تفاوت، قصد دارید چگونه این تفاوت‌ها را مدیریت کنید؟
  • برای آینده زندگی مشرک خود چه برنامه‌های بلند مدتی دارید؟
  • آیا در زمینه بچه‌دار شدن به توافق رسیده‌اید؟
  • برای تقسیم وظایف در زندگی مشترک چه تصمیمی دارید؟
  • آیا علایق و تفریحات مشترکی دارید؟
  • آیا درباره میزان صمیمیت و نزدیکی به خانواده‌ها، توافق کرده‌اید؟
  • در صورت بروز بحران در زندگی مشترک‌تان، آن را چگونه مدیریت می‌کنید؟

چه مواردی در مشاوره ازدواج بررسی می‌شود؟

مشاوره ازدواج با هدف کمک به شما برای داشتن ازدواجی موفق انجام می‌شود. به همین منظور مشاور قبل از ازدواج به بررسی موارد زیر می‌پردازد:

  • انتظارات هر یک از طرفین از ازدواج و زندگی مشترک
  • نقاط ضعف و قوت شخصیتی هر یک از طرفین
  • مشکلات و اختلافات بالقوه
  • علایق هریک از طرفین و میزان سازگاری آن‌ها با یکدیگر
  • توانایی طرفین برای گفت‌و‌گو درباره مسائل مهمی مثل بچه‌دار شدن، مسائل مالی و ...
  • میزان سازگاری طرفین از لحاظ باورها و ارزش‌ها

مشاوره قبل از ازدواج چند جلسه است؟

مشاوره ازدواج معمولا بین 8 تا 10 جلسه طول می‌کشد. اما این امر به بسته به میزان مشکلات در رابطه زوج، ممکن است طولانی‌تر هم بشود. گاهی اوقات در جلسات مشاوره قبل از ازدواج افراد مشکلاتی را در رابطه خود می‌یابند که تا پیش از آن با آن‌ها مواجه نشده بودند. حل کردن چنین مسائلی ممکن است تعداد جلسات مشاوره را بیشتر کند. 

مشاوره پیش از ازدواج

چند جلسه برای مشاوره قبل از ازدواج ضروری است؟

داشتن حداقل سه جلسه برای مشاوره قبل از ازدواج ضروری است، در واقع در جلسه اول توصیف ویژگی های شخصی و خانوادگی و تست ارزیابی بالینی شخصیت انجام می شود، در جلسه دوم آنالیز تست و مباحث گفتگوی جلسه قبل انجام می شود و در جلسه سوم مشاور بازخورد مراجعین در مورد صحبت های جلسه دوم مشاور را ارزیابی می کند؛ در واقع جلسه سوم برای جمع بندی است، اگر در دو جلسه قبل مراجعین نکته ای را نگفته باشند یا برایشان سوال بوده، می پرسند و مشاور بررسی می کند، آیا مطالبی که در جلسه قبل گفته است کاملا درک شده است، در نهایت به صورت شفاف تر با آنها در زمینه هایی که نقطه قوت و ضعف رابطه شان هست، صحبت می کند. البته گاهی جلسات بیشتر از سه جلسه طول می کشد و این موضوع بیشتر برای مراجعینی است که تمایل دارند مسیر برایشان روشن تر باشد و خودشان را در این مسیر محک بزنند، در واقع افرادی که انگیزه بالا برای ازدواج با فرد مقابل دارند ولی می خواهند قدم هایشان را هم درست بردارند، مشاور حدود 6 ماه با آنها همراهی می کند تا نقاط قوت و ضعف خود و طرف مقابل و چالش های این انتخاب را بشناسند.

بهترین زمان برای مراجعه به مشاور ازدواج

بهترین زمان مراجعه برای مشاوره ی ازدواج زمانی است که افراد حداقل به یک شناخت کلی از طرف مقابل رسیده باشند و طرف مقابل در مورد مسائل مختلف گفت و گو کرده و آمادگی ازدواج را نیز داشته باشد. توصیه می شود که دختر و پسر ۶ تا ۹ ماه با یکدیگر مراوده داشته و در این دوران بر حسب چالش های موجود حداقل در ماه دو بار به مشاور مراجعه کنند، وظیفه ی مشاور پیش از ازدواج تنها آگاه کردن زوجین از نتیجه ی ازدواجشان بوده و حق انتخاب با خود زوجین است.

تکنیک های برتر مشاور ازدواج بر اساس جدیدترین روش ها

تعدادی از افرادی که برای مشاوره قبل از ازدواج مراجعه می کنند افرادی هستند که تصمیم خود را گرفته اند و در واقع مشاوره را می آیند تا تائیدی بر درستی تصمیمشان باشد، ما برای این افراد "تکنیک های موثر برای روابط زوجین" را داریم تا آنها با به کار بردن آنها و ارزیابی شدن توسط مشاور، بتوانند با آگاهی کامل برای آینده زندگی خود تصمیم بگیرند.

 1- استفاده از آزمون های فرافکن

از آنجایی که اکثر تست های روانشناختی از جامعه آماری متفاوت از فرهنگ ما تهیه شده به همین دلیل جواب تست ها از اعتبار بالایی برخوردار نیست، یعنی نتایج آن با واقعیت شخصیت فرد مطابقت ندارد.در این میان آزمون های روانشناختی داریم که به صورت تستی نیست و پاسخ های آنها را افراد بر اساس جواب مطلوب جامعه نمی‌دهند در نتیجه این آزمون‌ها به واقعیت درون فرد نزدیک تر است و متخصصین تحلیل این آزمون ها در زمان اندک می توانند اطلاعات ارزشمندی را در مورد فرد بدست آورند.

یکی از این آزمون های فرافکن آزمون جملات نیمه تمام است که در زمان اندک اطلاعات بسیار ارزشمندی در رابطه با ویژگی های شخصیتی، میزان درک صمیمیت و حتی آسیب های احتمالی که فرد ممکن است حتی از آن به طور دقیق آگاه نباشد مثل وسواس فکری یا بدبینی یا حتی تعمدی سعی در پناه کردن آن داشته باشد را مشخص می کند، در مرکز مشاوره افرا شما می توانید با یک آزمون فرافکن جملات نیمه تمام هم در مورد خود و هم در مورد طرف مقابلتان اطلاعات ارزشمندی بدست آورید و این اطلاعات می تواند به شما کمک کند تا مسیری که با فرد مقابلتان می خواهید بسازید را روشن تر ببینید.

2-شناسایی چرخه های ارتباطی معیوب

تعدادی از افرادی که برای مشاوره پیش از ازدواج مراجعه می کنند خواستار پیدا کردن معایب ارتباطی شان هستند مشاور در این مواقع الگوهای ارتباطی که آنها به طور ناخودآگاه برای زندگی خود انتخاب می کنند را برای آنها روشن می کنند.در واقع افرادی هستند که در مواجهه با مشکلات شیوه های دوری گزین را انتخاب می کنند مثلا وقتی استرسی می گیرند به گوشی موبایل پناه می برند، در مقابل افرادی نیز هستند که در مواجهه با چالش های زندگی، استرس آنها را بیش از حد اکتیو می کند و حالت چسبنده به موضوع  پیدا می کنند مثل افرادی که در مواقع چالش وسواس فکری پیدا می کنند و نمی توانند لحظه ای از آن رها شوند بنابراین طرف مقابل را از این همه صحبت یا درگیر بودن خسته می کنند،  این دو دسته افراد که به آنها زوج های مکمل گفته می شود زیاد جذب هم می شوند و چرخه ارتباطی دوری گزین –چسبنده را درست می کنند .

البته ما چرخه‌های معیوب دیگری مثل دوری گزین-دوری گزین و چسبنده-چسبنده نیز داریم افرادی که از این سه چرخه معیوب  در چالش‌ها و تعارضات آن زیاد استفاده می کنند. مشاورین به این افراد کمک می کنند تا این چرخه ها را بشناسند و با آموزش های مهارت حل مسئله در این چرخه های معیوب ارتباطی گیر نکنند.

3- استفاده از تکنیک های رویکرد هیجان مدار

یکی از رویکردهایی که در چند دهه اخیر توانسته کمک شایانی به زوج های آشفته داشته باشد رویکرد هیجان مدار است بویژه در فرهنگ ما که برای ارزشمند کردن تعقل نادیده گرفتن هیجان را توصیه زیاد می کنند! این رویکرد بسیار توانسته به زوج ها کمک کند تا رابطه شان را از سراشیبی که به دلیل عدم شناخت هیجانات آن می‌افتد، نجات دهد. اهمیت توجه به هیجانات را با یک مثال توضیح می دهم اگر شما بخواهید منزلی در محله ای بخرید مسلما شما زمانی می توانید تصمیم درستی بگیرید که زوایای مختلف محله را بررسی کنید که یکی از راه های بررسی پرس وجو از بنگاه های محله است.

گرفتن اطلاعات هر چه کامل‌تر باشد به تبع تصمیمی که فرد می گیرد قاعدتا می تواند مناسب تر با زندگی او باشد، این مسئله در رابطه با روان نیز صدق می کند، اگر افراد اطلاعات بیشتر از هیجانات خود داشته باشند تصمیمی که می گیرند متناسب برای فرد می‌باشد، لزوما ما تصمیمات از پیش تعیین شده درست نداریم بلکه تصمیمات مناسب تر یا کمتر مناسب برای فرد داریم در نتیجه نگاه کردن به هیجانات به معنی به عمل در آوردن آن نیست، بلکه شناخت آنها و در نظر گرفتن آنها در موقع عاقلانه تصمیم گرفتن است؛ در واقع همین نکته بسیار مهم است که باعث شده از بین رویکرد های مختلف زوج درمانی، این رویکرد بیشترین تاثیر را در بهبود روابط زوج ها داشته باشد.
این رویکرد به افرادی که می خواهند تصمیم مهمی مثل ازدواج بگیرند، بسیار کمک کننده است چرا که به افراد آموزش می دهد تا با هیجانات عمیق خود آشنا شوند و همچنین ببینند آیا می توانند با فردی که چنین هیجاناتی دارد ارتباط طولانی مدت داشته باشند چرا که هیجانات مثل تفکر نیست که خیلی انعطاف پذیر باشد و مشاور به افراد کمک می کند با پتانسیل های روانی خود و طرف مقابل آشنا شوند و ببینند چقدر انعطاف در برابر هر آنچه که هست و نه هر آنچه که می خواهند در آینده باشند، کنار بیایند.

4- شناسایی طرحواره ها

شناخت زیربناهای فکری (طرحواره ها) کمک بزرگی به افراد می کند تا بتوانند برای زندگی خود تصمیمات مناسبتری با توجه به نوع تفکر و ظرفیت روانی خود بگیرند درواقع یکی از علت های نارضایتی افراد بعد از ازدواج تجربه زندگی مشترک به شکلی است که با آنچه قبل از ازدواج تصور می کردند بسیار فاصله دارد، متخصصین مشاور به کمک یک‌سری سوالات، طرحواره‌های ذهنی افراد را شناسایی می کنند و با آشنا کردن افراد با بخش های از وجودشان که در سایه هشیاری قرار دارد، سعی می کنند تصویر زندگی مشترکی که آنها برای خود متصور می شوند را به زندگی واقعی که احتمالا تجربه  خواهند کرد، نزدیک کنند.

مشاوره قبل از ازدواج

ویژگی های یک مشاور ازدواج خوب

مهمترین ویژگی یک مشاور ازدواج متبحر، داشتن سلامت روان و گذراندن دوره های روان درمانی و تحلیل و روانکاوی می باشد، علت اصلی گذراندن این دوره ها برای مراقبت از روان  مراجع و خود مشاور می باشد چرا که مشاور ازدواج زمانی که در بطن مشکلات زوج قرار می گیرد در صورت حل نکردن مشکلات شخصی خود، تعارضات و مسائل حل نشده او باعث پیچیده تر شدن مشکلات زوج و حتی سرخورده شدن یکی از زوج ها و پیروزی دیگری و در نهایت احساس گناه خود مشاور بعد از جلسه می شود. اگرچه داشتن ویژگی هایی از جمله  تجربه عملی و مطالعات فراوان در زمینه زوج درمانی، صبر و شکیبایی، عدم اتحاد با یکی از زوج ها، گوش دادن موثر و فعال در کار با زوج ها می تواند ابزار خوبی برای پیشبرد سالم تر کیفیت کار باشد، اما سلامت روان مشاور و گذراندن دوره های حرفه ای کار با زوج شرط لازم برای یک متخصص در زمینه زوج درمانی و مشاوره قبل از ازدواج است.

برای مشاوره ازدواج باید به چه نوع مشاوری مراجعه کنید؟

روانشناس بالینی و مشاور خانواده دو گروه از متخصصانی هستند، که مستقیما با چالش های ازدواج مراجعین درگیرند و به دلیل مطالعاتی که در دوره های تخصصی و حیطه های عملی کاریشان دارند، می توانند در این زمینه مشاوره دقیق تری بدهند، در واقع روانشناس بالینی تمرکز بیشتری روی مسائل روانشناختی فرد این که آیا افراد اختلال افسردگی، اضطراب یا بدبینی و... دارند یا نه و مشاوره خانواده تمرکز بیشتر روی آسیب های احتمالی خانواده دارند، مثلا این که این دو نفر در کدام بخش های ارتباطی یا خانوادگی آسیب پذیر هستند و بعدا ممکن است دچار مشکل شوند، البته این به معنی این نیست که متخصصین دیگر  برای مشاوره ازدواج خوب نیستند بلکه این دو گروه از متخصصین به دلیل مباحث آکادمیک و عملی، بیشتر در این زمینه تبحر دارند.

کدام یک از مشاوره های ازدواج تلفنی، آنلاین یا حضوری برای من مناسب‌تر است؟

آنچه باید شما پیش از نوع جلسات به آن توجه ویژه داشته باشید مسئله «زمان» است. زمان شروع درمان اهمیت زیادی در بهبود شرایط دارد. اگر زمان زیادی است که در رابطه مشکل دارید مثل این است که با پای شکسته در مسابقه دو مدت‌هاست که می‌دوید و مسلما درمان خیلی آسان نیست و ادامه دادن رابطه و یا جدا شدن هر دو سخت و طاقت فرساست؛ بنابراین توصیه ما این است که وقت را تلف نکنید و برای برطرف شدن مشکلات رابطه‌تان هر چه زودتر اقدام کنید.

با مشاوره ازدواج حضوری، شما معمولاً در یک زمان و مکان مشخص با مشاور ملاقات می‌کنید. معمولاً در مطب درمانگر و رودررو صحبت می‌کنید. با این روش شما می‌توانید یک مکالمه واقعی با شریک زندگیتان در حضور مشاور داشته باشید. جایی که مشاور می‌تواند زبان بدن و لحن صدایتان را بهتر درک کند و به این ترتیب این مکالمه‌ها در شناسایی چرخه‌های ارتباطی معیوب کمک بیشتری می‌کند.
مشاورین ازدواج توصیه می‌کنند در صورتی که مشکل اصلی رابطه شما فاصله گیری عاطفی از هم است، در جلسات مشاوره ازدواج حضوری شرکت کنید. چرا که این جلسات به شما کمک می‌کند در یک فضای امن دوباره بتوانید به هم نزدیک شده و در مورد دلایل این فاصله با هم صحبت کنید.

البته اگر شما می‌دانید علاوه بر مشکلات رابطه، مشکلات فردی نیز دارید، بهتر است در ابتدا در جلسات مشاوره فردی حضوری، تلفنی و یا آنلاین به برطرف شدن این مشکلات پرداخته و سپس جلسات مشاوره قبل از ازدواج را شروع کنید. 

بهترین ویژگی مثبت جلسات مشاوره ازدواج آنلاین این است که، شما می‌توانید یک برنامه با انعطاف بیش‌تر داشته باشید. شما می‌توانید از مشاورین و درمانگران مرکز مشاوره افرا که در پیچ اینستا با تصویر و رزومه معرفی شده‌اند، بر اساس نیاز و دغدغه‌هایی که دارید، مشاور خود را انتخاب کرده و در مورد مشکلاتتان به طور حضوری، تلفنی و یا آنلاین کار را شروع کنید؛ البته اگر برای انتخاب مشاور یا درمانگر سوالی داشته باشید می‌توانید با مسئول مرکز تلفنی گفتگو کنید.

جلسات مشاوره ازدواج آنلاین فقط مربوط به مشکلات ارتباط دو نفره نیست. اگر با مسئله خاصی دست و پنجه نرم می‌کنید و می‌خواهید با شخصی که دارای تخصص مشاور یا درمانگر است، کار کنید شما حق دارید در مورد حیطه‌های کاریشان مستقیما سوال کنید و یا اینکه بدانید آیا مشاور شما تجربه کار با مراجعینی با مشکلات مشابه شما را داشته‌اند؟

متخصصین مشاور ازدواج باور دارند، تاثیر گذار بودن جلسات بیش از آنکه به نوع مشاوره وابسته باشد، به میزان انگیزه مراجع برای برطرف شدن مشکلات و اعتماد به مشاور بستگی دارد. 

هزینه مشاوره ازدواج

هزینه جلسات مشاوره پیش از ازدواج، مانند دیگر انواع خدمات روان‌شناسی، به سطح تحصیلات مشاور بستگی دارد. مشاورانی که در مقطع دکتری فارغ‌التحصیل شده‌اند از مشاورانی که دارای مدرک فوق لیسانس هستند، هزینه بالاتری دریافت می‌کنند. مشاوران در هر مقطع تحصیلی که باشند، اغلب پس از فارغ‌التحصیل شدن، دوره‌های تخصصی حوزه کاری خود را شرکت کرده و ابتدا تحت نظارت یک استاد به انجام مشاوره می‌پردازند. 

ضرورت مشاوره پس از ازدواج

در جلسات مشاوره ازدواج چه می گذرد؟

در جلسات مشاوره ازدواج حضوری و آنلاین به جای قضاوت درباره شما یا انتخاب طرف مقابل، با شخص سومی روبرو خواهید شد، که می‌داند شما و طرف مقابلتان چقدر در رابطه‌تان، نا‌امید و مستاصل شده‌اید. مشاور با نگاه بی‌طرفانه، محیط امنی را برای هر دوی شما فراهم می‌کند تا بتوانید بدون ترس احساسات خود را ابراز کرده و یاد بگیرید چگونه به صحبت‌های طرف مقابلتان پوش دهید.در طول جلسه، مشاور ازدواج راهکارهایی برای صمیمیت بیش‌تر و بر‌طرف کردن رفتارهای آزاردهنده به شما توصیه می‌کند.

رسیدن به این درک که هیچ یک از شما "آدم بدِ" رابطه نیستید، و هر دو در مسیر رشد خود حرکت می‌کنید، کمک می‌کند تا پس از عبور از مرحله اول رابطه عاشقانه، در چالش‌ها و فراز و نشیب‌های رابطه، صبر و همدلی بیشتری داشته باشید. در این مسیر یاد می‌گیرید به جای ایجاد تغییر در شریک زندگیتان و همسو کردن او با مسیر رشد فردی خود، برای درک بهتر او و توضیح شرایط خود برای رسیدن به صمیمیت بیشتر، تلاش کنید.

به طور کلی می توان گفت، هدف از مشاوره ی ازدواج صرفا یافتن نقاط مشترک بین زوجین نیست، بلکه یافتن عوامل هشدار دهنده مانند نق زدن، شکایت کردن، سرزنش کردن، سکوت کردن، دفاعی برخورد کردن و میزان و شدت هر یک از آن ها در زوجین است. مشاور پس از شناسایی این عوامل و با توجه به خاص بودن ویژگی های هر فرد و بررسی شرایط آنها، در صدد اصلاح و حل این عوامل هشدار دهنده بر می آید. در صورتی که شما خواننده عزیز نیاز به اطلاعات بیشتر در این زمینه می باشید می توانند با شماره ۰۲۱۶۶۵۵۸۲۲۵ تماس بگیرید.

برای دریافت مشاوره در زمینه مشاوره ازدواج می توانید با مشاوران افرا کلینیک تماس حاصل نمایید.

021-44273757 ، 021-44273767

 هدف از مشاوره پیش ازازدواج روشن شدن ظرفیت رابطه دونفر برای بودن با هم است. اگر رابطه دو نفری را شبیه به یک اتاق در نظر بگیریم که تاریک است، مشاوره با روشن کردن فضای اتاق به شما کمک می کند تا با توجه به ظرفیت اتاق برای بودن در آن فضا برنامه ریزی کنید.

یکی از اهداف جلسه مشاوره پیش از ازدواج مشخص شدن نقاط ضعف و قوت رابطه است تا شما با توجه به انتظارات و توقعاتی که از ازدواج و شریک زندگی خود دارید در مورد رابطه تان تصمیم بگیرید.

زمان مناسب برای مراجعه به مشاور موقعی است که مدتی از آشنایی تان گذشته و یک مجموعه اطلاعات در مورد خصوصیات طرف مقابل و خانواده اش، شباهت ها و تفاوت های هم به دست آورده اید تا با اطلاعاتی که در دست دارید بتوانید در جلسات زمانی که مشاور از شما سوالی می پرسد بتوانید با  استفادها از گفتگوها و رفت و آمدهایتان توضیحات درستی دهید البته مراجعه به مشاور نباید اینقدر دیر باشد که شما درگیر روابط عاطفی شدید شده باشید. در چنین موقعیت هایی ممکن است افراد درگیر مکانیزم دفاعی انکار و توجیه شوند. در واقع بهتر است میزان اطلاعات شناختی شما بیشتر از احساسات و عواطفتان باشد.

تست های شخصیت و آزمون های فرافکن برای مشاوره پیش از ازدواج استفاده می شود. دادن تست ها و آزمونها مزایا و معایبی دارند که مهمترین مزیت آن این است که اگر شما فکر می کنید شناخت خوبی نسبت به هم پیدا کرده اید با تحلیل تست ها  فرضیه شما در مورد شناخت طرف مقابل تائید یا رد می شود. بزرگترین عیب آزمون های پیش از ازدواج این است که اگر در ابتدای شناخت باشید با حجم عظیمی از اطلاعات از تحلیل آزمون مواجه می شوید که اکثرا باعث می شود تا افراد دچار سردرگمی و تردید بیشتر شوند.

اغلب اوقات مشاوران ابتدا در مورد اینکه چطور با هم آشنا شدید، چقدر همدیگر را می شناسید و چه مدت از رابطه تان می گذرد سوالاتی می پرسد. در مرحله بعد سوالاتی در زمینه میزان شباهت ها و تفاوت های شخصیت و بررسی تاریخچه آسیب های روانی در خانواده پرسیده می شود و در مرحله بعد معیارهای شما برای ازدواج، توقعات و انتظارات خود از زندگی و شریک زندگی تان بررسی می شود تا مشاور میزان به تحقق رسیدن آن را برای هر دو برآورد کند؛ برای مثال اگر فردی بخواهد 80 درصدِ اولویت همسرش باشد و طرف مقابلش فرد بسیار وابسته به خانواده باشد مسلما امکان رسیدن به این موضوع بسیار ضعیف است.

جلسات مشاوره ازدواج برای افرادی که رابطه جنسی شان مشکل دارد می تواند گزینه مناسبی باشد. چرا که بخش مهمی از مشکلات رابطه جنسی به مشکلات ارتباطی و تعارضات  برمی گردد. زمانی که چالش های ارتباطی تا حدودی حل و فصل می شود رابطه جنسی بهبود پیدا می کند. البته مشاور در جلسه اول سوالاتی از زوج می پرسد که اگر مسئله اختلال در عملکرد جنسی آنها باشد، ارجاع به مشاور سکس تراپ داده می شود.